UND-DKV İşbirliği sektöre yenilik getirecek

UND-DKV İşbirliği sektöre yenilik getirecek

UND, DKV ile yaptığı anlaşma ile tek bir satıcıya bağlı kalmayan nakliyeciler 40 bin noktadaki istasyonlardan akaryakıt alma imkanına kavuşurken, Aynı zamanda yolda nakite sıkışan nakliyecinin nakit ihtiyacı da DKV tarafından bire bir karşılayacak.

Sektörde pek çok yeniliğe imza atan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), bu kez de Avrupa’nın bilinen en büyük petrol dağıtım zincirine sahip firması DKV ile UND üyesi nakliyecilerin yararına bir anlaşma imzaladı. Protokol uyarınca UND Üyesi 1054 şirketin akaryakıttan, tren, tünel, feribot ücretlerine uzanan tüm harcamalarda yüzde 9 ile yüzde 30 arasında tasarruf etmeleri, tüm Avrupa’da geçerli olan DKV Kart ile sağlanacak. UND’nin Etiler’deki Merkez Ofisi’nde yapılan imza törenine UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, DKV Euro Service Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, UND Genel Sekreteri Fevzi Çakmak katıldı.


Avrupa’nın 40 bin noktasından akaryakıt alma imkanı sağlayan anlaşma sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda yapılan anlaşma gereği alınan kartla otoban geçiş ücretlerini ödenmesi, 7/24 çekici hizmeti ve nakit para ihtiyacı da sağlanmış olacak. 40 bin noktadan akaryakıt alma imkanı
İmza töreninde konuşan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen projeyle ilgili olarak ”İmzalayacağımız protokol ile uluslararası karayolu taşıması yapan şirketlerimizin Avrupa’nın 40 bin noktasında akaryakıt alma imkanını, aynı zamanda bu kartla otoban geçiş ücretlerini ödeyebileceklerini, güvenlik açısından, finansman açısından kolaylıkların yanı sıra kontrol edilebilir maliyetleri, faturalarını nereden hangi şartlarla alındığının kontrol edilmesi açısında önemli bir projedir” diyerek önemini vurguladı. DKV ile yapılan anlaşma gereği DKV’nin nakliyecinin yoldaki sıkıntılarına da el atacağını söyleyen Özmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “DKV Avrupa’nın en büyük petrol dağıtım zincirine sahip. Bu petrol dağıtım zinciri sayesinde bir tek satıcıya bağlı kalmadan 40 bin noktadaki akaryakıt istasyonlarından araçların akaryakıt almalarını sağlayacak. Öte yandan 7/24 çekici hizmeti sunacaktır. Yurtdışında kaza yapan, arızalanan araçlarımızı hiç çekinmeden telefon açtıklarında DKV’nin yardım hizmetleri anında ulaşacak ve şoför arkadaşımızı sıkıntıdan kurtaracaktır. Bunun bir başka boyutu da şoför arkadaşımızın yurtdışında bir para sıkıntısı olduğunda bu sıkıntının DKV tarafından en kısa sürede çözülmesidir. Bu her zaman çok sık olarak başımıza gelmez ama neticede kayıp, çalıntı, şoförün rahatsızlığı kabul edilemeyen giderlerin çok olması nedeniyle bazen para ihtiyacı duyduğunda birkaç gün beklemesine veya bir şoför arkadaşın diğerine para getirmesine sebebiyet vermeden binlerce noktada bulunan DKV’den bu parayı sağlama imkanı bulabilecektir.” “Akaryakıt en büyük gider kalemimiz”
Nakliyecinin en büyük gider kaleminin akaryakıt olduğunu söyleyen Özmen, bu konuda yapılan girişimlerin sektöre büyük fayda sağlayacağını belirtti. Özmen, “Sefere çıkıp maliyet hesabınızı yaptığınızda dönüşteki maliyet hesabınızla tutmamasının sebebi artan petrol fiyatlarını direkt pompaya yansıtılmasıdır. Maliyetlerin 3/1’ini oluşturan akaryakıtta ne kadar ucuza mal edersek hizmet kalitesinde o kadar başarılı oluruz. DKV’nin bize sunduğu hizmette bu akaryakıtların ucuz alınması ve vergi iadelerinin ilk faturadan düşülmesi de sektör için önemlidir. Bu konuda DKV’nin mutlaka bugün imzaladığımız şartlardan daha iyi şartları önümüzdeki sürede sunacağına eminim. Bu anlaşmanın sektör adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “Elimizi taşın altına koyuyoruz”
UND-DKV işbirliğinin ilerliye dönük daha iyi nasıl olması gerektiğinin düşünüldüğünü söyleyen DKV Euro Service Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan uluslararası taşımacılık sektörünün sorunlarını gidermek adına sorumluluklarını yüklendikleri nakliye sektörü için ellerini taşın altına koyduklarını sözlerine ekledi. UND-DKV işbirliğinin henüz başında olduklarını söyleyen Tuna konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu bir başlangıç, bizim niyetimiz daha verimli işbirliklerinin kanallarını zamanla açmak. Eminim ki UND’nin eğilimi de bu yönde. Sektörün bir takım problemleri var ki, bunlar arasında araçların verimsiz kullanılması, Şoförün 6-7 gün boyunca gümrüklerde boşaltma, evrak işlemleriyle uğraşması gibi. Biz DKV olarak sektöre katkıda bulunacağız. Bunlardan en önemli olduğunu düşündüğümüz akaryakıtta yüzde 3 ile 4 arasında bir indirimin uygulanmasıdır. Bu şekilde sektörün belki küçük yaralarına kısmen merhem olabileceğiz. Daha büyük yaralar için UND’nin çok ciddi çabaları olduğunu biliyorum.” “DKV kendi bütçesiyle desteğini sürdürüyor”
DKV’nin kendi bütçesinden Türkiye’ye destek olduğunu söyleyen Tuna, “DKV Türkiye’deki taşımacıların fiyatlarını gizlice arttırarak bir destek sağlamıyor. Biz DKV’nin genel bütçesinden Türkiye’ye önümüzdeki dönemde katkı sağlıyoruz. Bu katkı Türkiye’deki taşımacıların ödediği paralardan alınmıyor. Belki de biraz tersine çalışıyor. Avrupa’da ki müşterilerimizin yaptığımız karların bir bölümünü şu anda Türkiye’ye harcıyoruz. 4 yıldır da bu yatırımı yapmaya devam ediyoruz. Gerçekten bu ülke yaptığınız yatırıma da verdiğiniz emeğe de değiyor ve karşılığını size veriyor” dedi. Oya KAYA www.tasimacilar.com 26.06.2012 / 16:24