UND Hatay temsilciliği ve eğitim merkezi açıldı

UND Hatay temsilciliği ve eğitim merkezi açıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), yeni Hatay bölge temsilciliği ve Eğitim merkezinin açılışını Hatay Antakya’da gerçekleştirdi.

Bölge nakliyecisinin yanında olduklarını söyleyen UND Başkanı R. Engin Özmen “Bizler Türkiye’de her türlü olumsuzluğa karşı mücadele veren bir sektörün temsilcileriyiz” dedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND)’nin Hatay Bölge Temsilciliği ve Eğitim Merkezi açılış töreni Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, Hatay UND Bölge Temsilcisi Mustafa Yılmaz, UND Genel Sekreteri Fevzi Çakmak, İcra Kurulu Başkan Vekili Melike Tümen ve UND üyesi nakliyecilerinde katılımıyla Antakya Büyükdalyan’da gerçekleştirildi. “Her türlü zorluğa rağmen ‘İnadına Ticaret’”
Merkezin açılışı öncesinde bir konuşma yapan UND Başkanı R. Engin Özmen, Hatay ilinin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Türkiye’nin son günlerde zor günlerini geçirdiği bu coğrafyada yüne tüm zorluklara göğüs gererek var olma mücadelesi veren nakliye sektörün kendine ait binasını hizmete sunacağız” şeklinde konuştu. Antakya’da bölge nakliyecisinin gümrüğüyle, TIR parkıyla ve çalışanlarıyla bir arada olduğu tesisi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Özmen, Ayrıca Antakya’da böyle bir tesis açmanın her türlü olumsuzluğa rağmen yatırım yapılabilir bir yer olduğunu göstermek açısından da önemli olduğunu ifade etti. İnsanların mutlu olabilmesi için ticaretin devam etmesi gerektiğini söyleyen Özmen “İnadına ticareti zorluyoruz” dedi.


“Altta kalanın canı çıksın”
Nakliyeciliğin kolay bir iş olmadığını belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise konuşmasında nakliye sektöründe dünyada çok ciddi bir rekabetin yaşandığını söyleyerek “Altta kalanın canı çıksın denilecek bir rekabet yaşanıyor” ifadesini kullandı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı bir dünyanın dışında kalmamak için mücadele verilmesi gerektiğini söyleyen Lekesiz, “Rekabetin her alanda yaşandığı bir dünyada rekabetten kopmamak ve yaşadığımız dünyanın dışına itilmemek için her alanda mücadele vermemiz gerektiği gibi lojistik sektöründe de mücadele vermemiz gerekiyor” dedi. Deniz yolunun toplam maliyetler açısından önemli bir pay aldığını da belirten Lekesiz, Türkiye taşımalarının yüzde 90’a varan bölümünün de kara nakliyesinden sağlandığının altını çizerek “Taşıma maliyetinin toplam maliyet içerisindeki payı açısından bir şekilde deniz yolu önemli. Ama bir şekilde araçlar karaya çıkacak ve taşınılan ürünler karadan nakliye edilecek. Bunun yanı sıra İstanbul’dan sonraki en büyük TIR filosu ilimizde. O açıdan nakliyecilik sektörü ilimiz açısından fevkalade önemli” şeklinde konuştu.


“İskenderun limanından kalkan Ro Ro sefer ve süre kaybını azalttı”
Suriye ile vize muafiyetinin yaşandığı dönemde(belirli ülke vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan seyahat etme imkanının sağlanması)Hatay ili olarak sınır bölgesi konumunda olmalarından dolayı kaynaklanan avantajı maksimum düzeyde yaşadıklarını belirten Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz Suriye’deki kaosun bir an önce çözümlenerek barışın hâkim olmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi. Hükümetin ve UND’nin desteğiyle uluslararası taşımacılık yapan nakliyecilere Mart ayı itibariyle sefer başına bin dolarlık destek verildiğini söyleyen Lekesiz Mersinden Mısır’ın Port Said limanına Ro Ro seferlerinin yapıldığı belirtti. Lekesiz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Fakat bu istediğimiz sonucu vermedi. Çünkü bizim Cilvegözü sınır kapımızdan bir nakliyecimiz Suudi Arabistan’a ortalama 20 günde gidip gelirken Mersin’den 40 günde gidip gelmeye başladı. Bu da onların sefer sayılarının azalmasına yol açtı. Daha sonra ise İskenderun limanından Ro Ro seferleri devreye konuldu ve süre kısalarak 20 güne düşürüldü. Bu da sefer ve süre kaybını engelledi.” Konuşmaların sonunda gerçekleşen açılışın ardından UND Başkanı R. Engin Özmen tarafından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e plaket takdim edildi. Oya KAYA www.tasimacilar.com 19.10.2012 / 19:51