UND, Hopa’ya Çıkarma Yaptı

UND, Hopa’ya Çıkarma Yaptı

Hopa’lı Nakliyeciler, ‘’Yaşanan sıkıntılar sektörü zora soktu, haksız rekabetle karşı karşıyayız.’’ diyerek UND’den sorunların çözümünde daha kararlı davranmasını istediler.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu Hopa’ya geldi. Hopa’da Cihan Oteli Restaurantı’nda nakliyecilerle yapılan toplantıya katılan Nuhoğlu gündeme dair açıklamalarda bulunarak nakliye sektörünün sorunlarının çözümü için tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

   Hopa TSO tarafından organize edilen toplantıya UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, UND Y.K. üyesi Abdullah Özer, UND Y.K. üyesi Alişan Topaloğlu, UND Karadeniz Bölge Temsilcisi Hakan Demircan, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, HOPAPORT Lojistik Müdürü Hakan Pak ve Nakliye firmaları sahipleri ve temsilcileri katıldı.

und-hopa-nakliyeciler-bulustu.jpg

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Hopa TSO Y.K.Başkanı Osman Akyürek, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve beraberindeki heyeti Hopa’da konuk etmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Hoş geldiniz.” dedi.

   UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’da Hopa’nın kendisinde her zaman ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu, burada güzel dostluklar kurduğunun ve dostları bulunduğunu ifade ederek,”Hopa ülkemizin müstesna güzellikleri kendi içinde barındıran ilçelerimizden biridir.”  dedi.

sarp-sinir-kapisi-toplanti---.jpg

   Hopa’nın Limanı, Sınır kapısı, Iran ve Nahçıvan’a geçiş koridoru üzerinde bulunmasının da stratejik açıdan Hopa’ya ayrı bir önem kazandırdığını bildiğini, özellikle son yıllarda Sarp sınır kapısında yaşanan yoğunlukla beraber kapının ihtiyaca cevap vermede zorlandığını, bundan en çok etkileneninde Nakliye sektörü olduğunu söyledi.

 

Nuhoğlu, “Türkiye 4 Seçim ve Gezi İle 17-25 Aralık Travmaları Yaşadı; Olan Nakliyeciye Oldu”

   Nakliye sektörünün beklemeden değil, çalışarak para kazanmasını bilen, her yıl kendisini her açıdan geliştiren bir sektör olduğunu bildiklerini,  ancak Bürokratik hantallık, kurumlar arası uyumsuzluk, sınır kapısında çalışanların keyfi uygulamalarının ceremesini hep Nakliye sektörünün çektiğini, ilgili bakanlıklar ile yaptıkları toplantılarda sorunları hep gündeme getirdiklerini, çözüm için söz aldıklarını ama ne hikmetse uygulamaya sıra geldiğinde bunların unutulduğunu söyleyen Nuhoğlu, ülkeler arası ilişkilerde bile bu sıkıntıyı yaşadıklarını, atılan imzaların bile uygulamaya geldiğinde uygulanmadığı bir süreç içinde kaldıklarını söyledi.

   Nuhoğlu, ülkemizin geçen 2 yıllık sürede 4 seçim yaşadığını, Gezi ve 17-25 Aralık gibi 2 de sosyal travma geçirdiğini, bu belirsizlik içinde sıkıntıların da artarak bugünlere gelindiğini ifade ederek; “Şimdi kimse siyasi istikrarsızlığın arkasına sığınamaz artık. Hükümetimize sorunlarımızı ilettik ve istikrarlı bir ortamda bu sorunların çözümünün de takipçisiyiz.”  dedi.

 

‘’Gümrüklerde Her Kurumun Kendi Borazanı Ötüyor, Nakliyeci Arada Eziliyor’’

   Nakliye sektörünün en önemli ayağının Gümrükler olduğunu söyleyen Nuhoğlu, Bakan Hayati Yazıcı döneminde birçok işin rayına oturmasına rağmen sonra yerine gelen bakanın kendi kadrosunu kırarak yeni bir düzen kurmasının sıkıntılarını da Nakliye sektörünün çektiğini, Nakliye sektörünün artık yeni bir sıkıntı çekecek hali kalmadığını sözlerine ekledi.

   UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sarp sınır kapısında sıkıntıları yerinde görüp toplantı yapacaklarını, Sarp’ta mutlaka sıkıntıları ortadan kaldırmaları gerektiğini ifade ederek Gürcü tarafındaki keyfi uygulamalara da son verilmesinin zamanının geldiğini söyledi.

 

Akyürek, “UND’nin Hopa’ya Temsilcilik Açmasını Bekliyoruz”

   Toplantının son kısmında bir konuşma yapan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Hopa TSO hizmet binasının yapımının hızla devam ettiğini, kısa bir süre sonrada burada hizmet vermeye başlayacaklarını ifade ederek; “Hopa’nın Nakliye potansiyelini sizlerde biliyorsunuz. Hatay’ından, Adana’sına, Konya’dan İstanbul’a kadar Uluslar arası taşımacılık da Hopa önemli bir uğrak merkezi.

   Biz yeni hizmet binamızda UND’ ye de bir ofis vererek UND temsilciliğinin artık Hopa’da açılmasının zamanı geldiğini ifade ediyor ve bu konuda sizden destek istiyoruz. Yıllardır bu talebimizi dile getirdik ama artık bunun zamanı geldi diye düşünüyoruz.”  dedi.

 

Nuhoğlu; ‘’Sarp, İhtiyaca Cevap Vermiyor’’

   Daha sonra Hopalı Nakliyeciler Yabancı Plaklı TIR’larla haksız bir rekabet ortamı yaşadıklarını, sınırlarda günlerce beklemenin kendilerini mağdur ettiğini, Gümrüklerde kapasitenin düşük olduğunu, personellerin rantabl çalıştırılmadığını, Keyfi uygulamalara son verilmesi gerektiği, Sarp’ta polisin 3 peronda da işlem yaparak giriş çıkışları hızlandırması gerektiği, Gürcü tarafında özellikle Türk TIR’larına yönelik keyfi uygulamalara son verilmesinin aciliyet kazandığını başkan Nuhoğlu’na ilettiler.

   Toplantı soruların ardından sona ererken Çetin Nuhoğlu, “Biz buradan Sarp sınır kapısına geçiyoruz. Yerinde incelemelerde bulunacağız ve Türk ve Gürcü heyetlerinin katılacağı toplantıda bu sorunların hepsini gündeme getireceğiz.” dedi.

 

T.C. Batum Başkonsolosu Temizkan’da Toplantıya Katıldı

   Çetin Nuhoğlu, beraberinde Hopa TSO Y.K.Başkanı Osman Akyürek olduğu halde Sarp Sınır kapısına geçerek kapıda ve sahada incelemelerde bulunduktan sonra Sarp Mülki Amirliği toplantı salonuna geçerek burada Gürcü temsilcilerinin de bulunduğu toplantıya katıldı. T.C.Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Vali Yardımcısı ve Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk’ün de katıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada sorunların hepsinin tek tek masaya yatırıldığını ve sorunlar üzerine bir çalışma yapılacağı ifade edildi.

   Çetin Nuhoğlu ve beraberindeki heyet toplantının sona ermesi ardından İlçe’den ayrıldılar.

sarp-sinir-kapisi-toplanti----.jpg

HABER: Hayati AKBAŞ

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.