UND mensupları Habur Sınır Kapısı'nı ziyaret etti

UND mensupları Habur Sınır Kapısı'nı ziyaret etti

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Aydoğan, UND Çalışma Grubu Başkanı Müslim Kaya ile Halil İbrahim Gümrüğü'nde yaptıkları ziyaretin ardından Habur Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Habur Başmüdürlük binasında düzenlenen toplantıda, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan şimdiye kadar yaşanan personel yetersizliğine değinerek, bundan böyle personel sıkıntısının Habur Sınır Kapısı'nda yaşanmayacağını söyledi ve Tahir Aydoğan ile Müslim Kaya'ya slayt eşliğinde brifing verdi.

Sınır kapısında termokingli araçlar için geçiş üstünlüğü sağladıklarını ve Habur'da 4 gün bekleyen bu araçların geçiş sürelerinin 6 saat gibi kısa bir süreye indirildiğini ifade eden İlhan, malın yüklendiği yerde gümrük işlemi yapılması halinde gümrük işlemlerinin daha da hızlanacağını belirterek, "Habur Sınır Kapısı'nda gümrük işlemlerini hızlandırdık. Gümrük giriş çıkışlarını 3 bin 500'den 4 bin 500'e çıkarttık. Ayrıca transit geçiş işlemlerini başlattık. Irak'tan günde ortalama bin turist alıyoruz. Otobüs turizmini geliştirdik. Otobüsler 1 saat içerisinde yurda giriş yapıyor" dedi.

Irak ile ihracatın her geçen gün arttığını ifade eden Aydoğan, çalışmaların daha verimli hale gelmesi için birlikte çalışmak istediklerini vurgulayarak, "Sektör olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Arkadaşlarımızın gayretiyle bu şartlarda sorunları aza indirmeyi istiyoruz. Tabii üçüncü köprüyü de sayın valimiz ve Irak hükümeti ile konuştuk. Tek beklentimiz ilgili bakanlığın Habur Sınır Kapısı'na üçüncü köprüyü petrol taşımaları başlamadan önce tamamlamasıdır. Bu köprü iki ülkenin menfaati için bir an önce bitirilmelidir" diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.