UND resmi ziyaretlere katıldı

UND resmi ziyaretlere katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a refakat eden heyette yer alan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Orta Avrupa ile ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi açısından önem arz eden İş forumlarına katıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya yaptığı resmi ziyaretler kapsamında Türk iş dünyası ve örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla iş forumları düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulundu. Ziyaret edilen ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla her üç ülkede de iş forumları düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden iş adamları ve iş dünyası örgütlerinin temsilcileri de bu iş forumlarında yerel muhataplarıyla bir araya gelerek, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirme, mevcut projeleri geliştirip, sorunları ortadan kaldırarak karşılıklı ticari hacimlerini daha üst seviyelere taşıma imkanı buldu.

Heyette yer alan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da, Türkiye’nin, Orta Avrupa taşımacılığında karşılaştığı sorunları muhataplarına aktardı. 

"Slovenya’daki transit kısıtlamalar mağduriyet yaratıyor"

Çetin Nuhoğlu, Slovenya’da düzenlenen İş Forumu’nda, bu ülke tarafından Türk Taşımacılarına yönelik Kısıtlamalar ve Hukuka Aykırı ve Ayrımcı Uygulamalar, Yetersiz Geçiş Belgesi Kotası Nedeniyle Uzayan Teslim Süreleri ve Ek Maliyetlerin Türkiye-AB ticaretine olumsuz etkileri, Profesyonel Sürücü Vizeleri ve Kalış Süresi Kısıtlamalarının Ticareti Engellediği gibi sorunları dile getirdi.

"Türkiye ve Slovakya Parlamentosu’ndan Karayolu Taşımacılığı Anlaşmasının geçmesini bekliyoruz"

Slovakya’daki toplantıda ise, iki ülke ticaretinin geleceğinin Türkiye ve Slovakya meclislerinde beklediğine işaret eden Nuhoğlu, şu görüşleri ifade etti:

“Slovakya üzerinden yapılan transit taşımaların serbestleştirilmesi, sektörümüze çok önemli bir alternatif güzergâh yaratmanın ötesinde, AB ülkelerinde muhatap olduğumuz ayrımcı kota kısıtlamalarının hukuksuz ve karşılıklı ticareti zedeleyici nitelikte olduğunun İngiltere’nin ardından bir kez daha teyidini sağlayacak; diğer AB ülkelerinin de aynı “doğruyu” bulması için ciddi bir emsal oluşturacaktır. 2012 yılında imzalanan ‘Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın Türkiye ve Slovakya Parlamentosundan bir an önce geçmesine yönelik her türlü girişim sektörümüz ve ülke ekonomimiz açısından büyük önem arz ediyor.”

"Romanya’nın transit geçişlerdeki kısıtlayıcı uygulamaları Türk taşımacılarına zarar veriyor"

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Romanya’da düzenlenen İş Forumu’nda da, taşımacılık alanında bu ülkeyle yaşanan sorunları dile getirdi. Çetin Nuhoğlu, Türkiye ve Romanya arasındaki ticarette sorunsuz yürüyen taşımacılık ilişkilerinin, Türk araçlarının Romanya üzerinden gerçekleştirdiği transit taşımalara yansımadığını kaydetti. Romanya Hükümeti tarafından Türk taşımacılara tahsis edilen transit geçiş belgesi sayısının yetersizliğine dikkat çeken Çetin Nuhoğlu, bu belgelerin bitmesi akabinde Türk araçlarına uygulanan 238 Euro tutarındaki transit geçiş ücretini eleştirerek, bu ücretin uluslararası hukuk ve sözleşmelere aykırı olduğunu bildirdi. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.