UND, Türk İhracatçılar Meclisi’ne Güç Birliği Çağrısında Bulundu

UND, Türk İhracatçılar Meclisi’ne Güç Birliği Çağrısında Bulundu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Bulgaristan’da yaşanan gelişmeleri Türkiye İhracatçılar Meclisi ile paylaştı. Yaşanan süreç hakkında bilgi vererek, güç birliği çağrısında bulundu.

Türk taşımacılar için batıya çıkışın tek adresi haline gelen Bulgaristan güzergahında yaşanan problemlerin, Türk ihracatına göz diken Bulgar nakliyecilerinin, resmi kurumlar üzerindeki etkileri ve erkleri nedeniyle Bulgar sınır kapılarında Türk nakliyecilerinin isyan etme noktasına geldikleri vurgulanan açıklamada ‘Bulgar nakliyecilerinin ülkemizde gerçekleştirdikleri usulsüz taşımalara son bir ayda uygulanan cezaları gerekçe göstererek, Bulgar tarafının 07 Ekim 2013 tarihinde Türk araçlarının tümünü Kapıkule’den Bulgaristan’a giriş noktasında kontrole tabi tutmuş ve tüm araçlara farklı gerekçelerle 1.500 ile 2.000 EURO arasında cezalar uygulanmıştır’ dendi. UND, bu cezalar nedeniyle Türk sürücülerinin Bulgaristan topraklarına girmedikleri ve Kapıkule ile Hamzabeyli kapılarının her iki yönde geçişe kapatıldığı yönünde bilgi verdi.

‘İhracatımız zarar görüyor’

Yaşanan bu haksız ve aşırı uygulamaların özellikle bayram arifesinde Türk ihracatına zarar vereceğinin altı çizilen açıklamada kuyrukta bekleyen Türk nakliyecilerinin, taşıdığı malı her ne pahasına olursa olsun, müşteriye ulaştırma çabalarının, birikmiş araç yoğunluğu nedeniyle karşı tarafa geçemeyerek nafile bir çabaya dönüştüğü vurgulandı.

‘Yapılan haksızlıkları kınıyoruz’

UND, Türk İhracatçılar Meclisi’ne yaptığı açıklamada ‘ülkemiz taşımacısına, ihracatçısına ve ekonomisine Bulgaristan’ın resmi makamları tarafından keyfi bir şekilde uygulanan ve Bulgar taşımacılarının her fırsatta yanlış ve haksız bir şekilde yönlendirmeleri ile birlikte daha da çığırından çıkan söz konusu uygulamaları esefle kınıyoruz’ ifadelerine yer verdi.

UND, güç birliğine çağırdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve diğer bakanlıkların yurt dışı temsilcilikleri nezdinde girişimlerinin devam edeceğini bildiren UND yetkilileri, ‘ihracatımızı tehdit eden ayrımcı uygulamalarla mücadele konusunda tüm kesimler olarak güç birliği yapmamız milli mesele haline gelen bu problemin çözümü için önemlidir’ dedi.

UND, tüm ihracatçılarımıza teşekkür etti

UND yetkilileri yaptıkları açıklamada ‘ihracatımızın başarısında en önemli aktörlerden olan uluslararası taşımacıların yaşadığı tüm sıkıntıları bizimle birlikte yaşayan çözüm çabalarımızda daima yanımızda olan ihracatçımıza sabır ve anlayışları için teşekkür ederiz’ ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.