UND, U-ETDS seminerlerine devam ediyor...

UND, U-ETDS seminerlerine devam ediyor...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi U-ETDS bilgilendirme Seminerlerine devam ediyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin koordinasyonunda uluslararası eşya taşımacılığı yapan firmaları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) ve Sayısal Takograf uygulamasının anlatıldığı toplantıların 8.si nakliyecilerin yoğun katılımı ile 7 Aralık Cumartesi günü Mardin’de gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen toplantıya Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses, Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Yılkıran, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş ve TIR ve Ata Karnesi Müdürü Aslı Çalık’ın yanı sıra Bakanlık yetkilileri ve 200’e yakın firma temsilcisi katılım gösterdi. Bilgilendirme semineri öncesi konuşma yapan Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses sistemi anlatmak üzere Mardin’le birlikte 45 toplantı düzenlendiklerini belirtti.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses

mahmut-gurses-001.jpg

Bakanlık yetkilileri soruları cevapladı

Bakanlık yetkililerinin yaptıkları bilgilendirme sunumları sonrası soru-cevap bölümünde taşımacılar tarafından, gerek U-ETDS Sistemi gerek ise Sayısal Takograf sistemi veri girişi zorunluluklarının sektöre getireceği zorluklar ve rekabeti olumsuz yönde etkileyeceği yönündeki görüşler ile cezai uygulamalar çerçevesindeki endişeler dile getirildi.

Nakliyeciler Endişeli

Taşımacılar, Mardin ve çevresinin bölgesel farklılık gösterdiğini, taşıma yaptıkları güzergahların zorluğu, şirket altyapı yetersizliği ve bölgesel şartlardan dolayı getirilmek istenen sitemin firmalara büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi. Ayrıca yabancı araçların denetlenmemesinin yarattığı sorunlar, Mardin bölgesindeki Araç Muayene İstasyonlarındaki randevu sorunu, haksız rekabet yaratan unsurlar, geçiş belgelerinin yetersizliği gibi sorunların çözümüne yönelik öncelikli adımlar atılmasını talep etti.

und-u-etds-001.jpg

 

und_mardin_seminer.jpg

 

und_uetds_semineri.jpg

 

und_u-etds-seminerleri_.jpg

 

und_u-etds-bilgi_semineri.jpg
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.