UND uyarıyor

UND uyarıyor

UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) İran'da ramazan ayında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında uyardı ve diğer orta doğu ülkeleriyle ilgili bilgi verdi

Urumiye Başkonsolosluğu, Ticaret Ateşeliği tarafından Derneğimize yapılan bilgilendirmeye göre, İran'dan geçiş yapan sürücülerin Ramazan ayı içerisinde yeme-içme faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle polis tarafından durdurulduklarına ilişkin şikayetler iletildiği bildirilmektedir. 

Bilinmesi gerekmektedir ki; İran’da Ramazan ayı boyunca halka açık yerlerde yeme-içme (halka açık yerlerde sigara içmek de dahil) yasak ve yasa dışıdır. Bu itibarla konuya hassasiyet gösterilmesini, ülkenin inançlarına saygı gösterilmesi ve kurallara uyulması gerektiğini önemle hatırlatırız.  

Türkmenistan'ın Tacikistan Yüklerine Yönelik Uygulamaları

Bilindiği üzere, Türkmenistan sınırlarında hem ihracat hem de ithalat yönünde Tacikistan yüklerinin geçişlerinde sorunlar yaşanmakta, araçların giriş-çıkışlarına izin verilmemekte ve bu süreçte uzun bekleme süreleri nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır. Türkmenistan’ın söz konusu uygulaması nedeniyle mağduriyet yaşayan Türk TIR araçlarının geçişlerine izin verilmesi amacıyla Derneğimiz tarafından Bakanlıklarımız ve Büyükelçiliklerimiz nezdinde resmi girişimlerde bulunulmuş olup tüm gelişmeler takip edilmektedir. Bu çerçevede, ülkemiz ihracat ve ithalatının zamanında teslim edilebilmesi, halen Türkmenistan sınırlarında bekletilen araçların ve sürücülerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Bakanlıklarımızca konu hassasiyetle takip edilmekte ve Türkmenistan makamları nezdindeki girişimleri devam etmektedir.
 
Türkmenistan sınırlarındaki mevcut durum normal seyrine ulaşıncaya kadar, Tacikistan yükü taşıyan veya taşıyacak olan üyelerimizin ihracatçı-ithalatçı firmalar ile durum hakkında istişarelerde bulunarak; alınacak ortak kararlar/tedbirler çerçevesinde araçların Türkmenistan dışındaki güzergâhlara yönlendirilmesi önemle tavsiye edilmektedir.

Gürcistan'da 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren Biyometrik kimlik zorunluluğu

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında yapılan anlaşma ve protokol ile ilgili genelge kapsamında iki ülke vatandaşlarının bu ülkelere yapacakları seyahatlerde kimlik kartlarıyla giriş ve çıkış yapabilmelerine ilişkin hususların belirlendiği hatırlatıldı.

Belirlenen hususlar arasında, karşılıklı seyahatlerde kullanılacak kimlik kartlarının Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun makinada okunabilir olması gerekliliğinin bulunduğu, Türk vatandaşlarının ICAO standartlarına uygun makinada okunabilir kimlik kartları kullanmaya başlayana kadar mevcut tek dilli kimlik kartının kullanılabileceğinin yer aldığı ifade edildi.

Sarp Sınır Kapısı'ndan yapılan geçişlerde eski kimlik kartlarının kullanılmasından kaynaklı güvenlik zafiyeti oluştuğu ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmaya çalışan kişilerin buraya yöneldiği belirtilen açıklamada, 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Türkiye'den Gürcistan'a gidecek Türk vatandaşlarının eski kimlik kartlarıyla işlem yapamayacakları kaydedildi. 

İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaletinde serbest piyasa fiyatı üzerinden yakıt satmaya yetkili petrol istasyonları

Tebriz Ticaret Ateşeliğimizden temin edilen Doğu Azerbaycan Eyaletinde ticari taşıma yapan araçlara serbest piyasa fiyatı üzerinden yakıt satışı ruhsatı bulunan akaryakıt istasyonlarının listesi aşağıdaki gibidir; 

SıraBölgePetrol Ofisinin AdıGS-ID
1MerkeziKhosroshah 11099
2MerkeziKhace1102
3MerkeziAzarshahr 21110
4MerkeziPardis3866
5MerkeziShagayeg4116
6BonabHadi Alizadeh1196
7MelekanKamarbandi Malekan1195
8MarageSahand1183
9MaragePadide3043
10ŞabestarPayane1171
11ŞabestarŞabestar 11172
12MarandMarand 31128
13MarandPeygami3117
14ColfaKhagani Alamdari1114
15ColfaSiyahrud1112
16AharAhar 31165
17AharTuali1168
18AharKaleybar1170
19AharPurnasir Varzegan2364
20Bostan AbadGraeçaman1100
21Bostan AbadKazemi Nejad3907
22SarabSarab 21179
23SarabDuzduzan1181
24MiyaneEkhtesasi 21198
25MiyaneMahtab (Gare Dagi)3303
26HaştarudGare Agac1133
27HaştarudHaştarud 21130

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.