UND yönetimi Hatay Valisi’ni ziyaret etti

UND yönetimi Hatay Valisi’ni ziyaret etti

Yeni UND yönetimi çalışmalara başladı. Üyeler araasındaki bağları güçlendirmek adına Nuhoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hatay’da bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştirdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, üyeleri arasındaki bağları güçlendirmek ve taşımacıların yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı Hatay’da bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştirdi.

UND Yönetim Kuru Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Yönetim Kurulu II. Başkanı Şerafettin Aras, Genel Sekreter Ali Çiçekli, Başkan Yardımcısı Kamil Sağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Gül ve Abdurrahim Kılıç’ın oluşturduğu heyet Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, UND yönetimine yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Lekesiz, yaşanan olumsuzluklara rağmen Hatay'ın yaş sebze ve meyve ihracatında Türkiye birinciliğini, 2012 yılında da koruduğunu kaydederek, ‘'Konu yaş sebze ve meyve ihracatı olunca elbette nakliyecilik sektörünün de onun ayrılmaz bir parçası olduğunu'' ifade etti.

Suriye’de yaşanan olumsuzluktan dolayı nakliyecilik sektörünün kısa bir dönem bazı sorunlar yaşadığını ancak önce Mersin’den sonra da İskenderun’dan gerçekleşen Ro-Ro seferleriyle tekrar konunun normalleşme sürecine girdiğini ve ihracatın yeniden yükselişe geçtiğini hatırlatan Lekesiz, ‘Memnuniyetle belirtmeliyim ki, ilimiz, Şubat ayı ihracatında bir önceki aya göre yüzde 41’lik artışla Türkiye’de ihracatını en fazla artıran il oldu. Bunda esnafımızın, ihracatçımızın, yöneticilerimizin, vatandaşlarımızın ve sizlerin de büyük katkısı var. Herhangi bir sorununuz ya da talebiniz olduğunda yanınızda olacağımızı lütfen unutmayın’diye konuştu.

Hatay’ın, Türkiye’nin lojistik merkezi olduğunu ifade eden Nuhoğlu, ‘Yaş sebze ve meyve ihracatında yıllarca burası liderlik yaptı. İstanbul’da sonra en fazla uluslararası nakliye yapan firmalarımız hep Hatay’da oldu. Bu anlamda bizim için burası çok özel bir yer’ diye konuştu. Her bölgede nakliyenin temel sorunlarının farklılık gösterdiğini ifade eden Nuhoğlu, “Güneydoğu bölgesindeki Irak ve Orta Asya taşımaları ile Hatay ya da Mersin farklılık gösteriyor. Çözümleri bulmak konusunda mevcut durum analizi yapıp bu bölgelerle iş birliğini geliştirmek için özellikle bölgelerdeki mülki amirler, ticaret odaları ve Belediyelerle yapacağımız projelerle strateji ve trendleri çizebiliriz” diyerek kalkınma ajansları ile oluşturacak projelerde birlikte ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.