UND, Yurt dışında Ticaret Müşavirlerine Sektörü Anlattı

UND, Yurt dışında Ticaret Müşavirlerine Sektörü Anlattı

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Ticaret Müşavirlerine Ankara’da düzenlenen bir toplantıda ‘2023’te İhracat İçin Dış Ticaret Müşavirlerinin Rolü/Önemi’konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yurtdışında yaşanan sorunlarda ilk başvuru noktası olan Ticaret Müşavirlerinin, sektör konusunda bilgilendirilmesi için Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Ekonomi Bakanlığı tarafından sürdürülen işbirliği çerçevesinde Ankara’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener yurt dışı teşkilatına atanan Ticaret Müşavirlerimize yeni görevleri öncesinde “2023'te 500 milyar USD İhracat için Lojistik/Taşımacılık Yaklaşımı ve Dış Ticaret Müşavirlerinin Rolü/Önemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

‘UND olarak her türlü desteği vereceğiz’

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, UND ve sektör hakkında bilgi verdikten sonra Ticaret Müşavirlerine atandıkları ülkelerdeki taşıma payları, yaşanan sorunlar ve son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Sektörün beklentileri ve yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aktardı. 2023'te 500 milyar USD İhracat hedefi için lojistiğin öneminden bahsettiği eğitimde Ticaret Müşavirlerinin yurt dışındaki üstlendikleri görevin önemini vurgulandı ve Ticaret Müşavirlerinin üstlendikleri bu önemli görevde UND olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Katılım ve ilgi yoğundu

Ekonomi Bakanlığı’nda verilen eğitim toplantısına, ataması gerçekleşen Ticaret Müşavirlerimiz Mehmet CÖMERT (Cenevre (DTÖ)/ Daimi Tem.Yrd.),Harun Gazali CEREN( Tic.Başmüşaviri/ Lefkoşa),Hakan KARABALIK( Tic.Başmüşaviri/ Pretoria), Nilgün KAYA BÜKÜLMEZ( Ticaret Müşaviri/ Brüksel (AB),Bahar GÜÇLÜ (Ticaret Müşaviri/ Brüksel (AB), Mehmet Oğuz CANPOLAT ( Ticaret Müşaviri/ Aşkabat), Cengiz TÜRKAY( Ticaret Müşaviri/ Bakü), Emine LEKESİZ( Ticaret Müşaviri/ Beyrut) ,Ömer Faruk ÇAKIR( Ticaret Müşaviri/ Bern), Çağatay ÖZDEN ( Ticaret Müşaviri/ Bişkek),Evren SUBAŞI ( Ticaret Müşaviri/ Kabil), Kerim DOĞANAY(Ticaret Müşaviri/ Kuveyt) ,Yasin ŞAHİN (Ticaret Müşaviri/ Seul), Beşir İYİDİKER (Ticaret Müşaviri/ Tiflis),Süleyman Mete ÖZBALABAN ( Ticaret Müşaviri/ Tokyo), Vural ÇEKİNMEZ (Ticaret Müşaviri/ Yeni Delhi) ,Bora ESEN ( Tic.Müş.Yrd./ Kahire) ve Ahmet KÜÇÜKASLAN (Tic.Müş.Yrd./ Taşkent) katılım sağladı. www.tasimacilar.com 15.06.2013/15:07


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.