UND’den Erbil Ziyareti

UND’den Erbil Ziyareti

UND Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldırım 30 Ağustos 2015 tarihinde Kuzey Irak’ta Türk Diplomasi Dünyası’nın önemli isimlerinden biri olan Erbil Başkonsolosu Sayın Mehmet Akif İnam’ı makamında ziyaret etti.

Irak, Türkiye’nin ihracatında taşıma hareketi temel alındığında en yoğun taşımacılık faaliyetinde bulunulan birinci ülkedir. Türkiye’nin değer bazında dış ticaret hacmine bakıldığında ise 11. sırada yer alarak, ülkemiz ekonomisi ve taşımacılığı için hayati bir öneme sahiptir.  Habur sınır kapısı da yılda yaklaşık 600.000’in üzerinde ihracat araç çıkışı ile dünya üzerinde en yoğun araç çıkışının gerçekleştiği sınır kapılarından biridir. Bu doğrultuda, UND Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldırım; Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam’ı makamında ziyaret etti.

    Irak taşımaları, taşımacılarımızın karşılaştığı sorunlar, çözüm istişareleri ana başlıklı toplantıda sektörümüz için birçok önemli konu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

   UND Ticaret Ataşeliği, Irak yerel taşımacılık hukuku hususunda Türk taşımacılarının bilgilendirilmesi amacıyla UND ile koordineli çalışma kararı sektörümüz için önem arz eden gelişmelerden biridir.

   Toplantıda UND, Irak’ta karşılaşılan kaza ve bunun gibi olaylardan doğan Türk taşımacılarının kanuni sorunları ve sorumlulukları konusunda Başkonsolosluğu’ndan bilgi ve destek talep etmiştir.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.