UPS, Hisse Başına Kazancında Yüzde 10 Büyüme

UPS, Hisse Başına Kazancında Yüzde 10 Büyüme

UPS, ABD yurtiçi, tedarik zinciri ve nakliye segmentleri, faaliyet karında iki haneli büyüme elde etti.

UPS, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 21’lik bir artış ile 2012 yılı ilk çeyreğinde seyreltilmiş hisse başına kazanç oranının 1.00 dolar olduğunu duyurdu. Konsolide gelirler yüzde 4.4 artış göstererek 13.1 milyar dolar oldu. ABD Yurtiçi, Tedarik Zinciri ve Nakliye Segmentleri sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 19 artış gösterdi. “UPS global ticareti kolaylaştırıyor”
UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “Bu sonuçlar, günümüzün sürekli değişen pazar koşullarında UPS’nin ihtiyaç duyulan çözümleri müşterilerine sağladığını göstermektedir. UPS’nin uzun vadeli başarısını sağlayarak global ticareti kolaylaştıran yenilikçi hizmetlere yatırım yapmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. UPS Mart ayında, TNT Express’i satın almayı amaçladığını duyurdu. Bu satın alma işlemi neticesinde UPS’nin çözüm portföyü ve coğrafi ayak izi daha da genişleyecek. Her iki şirketin birbirlerini tamamlayan güçlü yanları, hem müşteri odaklı global bir platform hem de lojistik sektöründe bir lider yaratacak. “Performansımız global portföyümüzün göstergesi”
UPS CFO’su Kurt Kuehn, “UPS, ABD Yurtiçi ve Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentlerinde elde edilen sonuçlarla beklentilerimize paralel bir kazanç büyümesi elde etti. Performansımız, global portföyümüzün gücünü ve UPS işletim modelinin uyarlanabilirliğini gösteriyor. Bu nedenle, 2011 yılının düzeltilmiş sonuçlarına oranla yüzde 9 ila yüzde 15 arasında değişen bir artışla 4.75 dolar ila 5.00 dolar seviyesinde gerçekleşen 2012 yılı seyreltilmiş hisse başına kazancımızla kendimizden emin bir şekilde ilerliyoruz.” dedi. www.tasimacilar.com 14.05.2012/17:50