UPS, hisse başına kazançta rekor seviyeye ulaştı

UPS, hisse başına kazançta rekor seviyeye ulaştı

UPS 2012 yılının dördüncü çeyreğinde ve tüm yılın düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazancında rekor seviyeye ulaştığını duyurdu.

UPS, bugün ABD Yurt İçi segmentindeki başarı sonuçlarında da etkisiyle 2012 yılının dördüncü çeyreğinde ve tüm yılın düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazancında sırasıyla 1.32 dolar ve 4.53 dolar ile rekor seviyeye ulaştığını duyurdu.

Şirket, yaklaşık 5.4 milyar dolar tutarında bir yıllık serbest nakit akışı sağlayarak UPS’in etkin operasyon yönetimine ve sermaye verimliliğine verdiği önemi kanıtladı. UPS, Sandy Kasırgası’nın hisse başına kazancı yaklaşık 0.05 dolar azalttığını tahmin ediyor.

“UPS yılı iyi geçirdi”

2012 yılının zorlu geçmesine rağmen kaliteli hizmetten ödün vermediklerinin altını çizen UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “2012 yılı özellikle zayıf global ticaret başta olmak üzere bazı zorluklar yaşattı. Buna rağmen UPS, müşterilerine üstün nitelikte hizmet sağlayarak yılı iyi geçirdi. 2013 yılına yönelik mütevazi makro büyüme beklentilerine ve Washington’da ilerleme kaydedilememesinin neden olduğu ABD’deki belirsizliğe rağmen, UPS’in iş modeli tüm segmentlerde faaliyet karı artışı ile birlikte tutarlı sonuçlar sağladı” dedi.

UPS, 2013 tüm yıl hisse başına kazançların, 2012 yılına ait düzeltmiş sonuçlara oranla yüzde 6 ila 12’lik bir artış ile 4.80 dolar - 5.06 dolar aralığında olmasını bekliyor. Şirket ayrıca 2013 yılı yeniden hisse satın alımlarına ilişkin öngörüsünü 1.5 milyar dolar’dan 4.0 milyar dolar’a çıkarttığını da bildirdi.

4 milyar paket teslimat yapıldı

Dönem içerisinde dört milyar paketin üzerinde teslimat yaptığını açıklayan UPS, dördüncü çeyrekte ise günde 18.8 milyon paket teslimatı yaptığını, bir önceki yılın aynı periyoduna oranla yüzde 2.9’luk bir artış yakaladığını duyurdu.

2012 yılında 2.2 milyar dolar’lık sermaye harcamalarının ardından 5.4 milyar dolar seviyesinde bir serbest nakit akışı sağlayan UPS'in, yaklaşık 1.6 milyar dolar karşılığında 21.8 milyon hisseyi geri satın aldığı ve hisse başına yüzde 9.6’lık bir artışla 2.1 milyar dolar tutarında kar payı ödemesi yaptığı belirtildi.

Nakliye maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilendi

Yapılan açıklamada nakliye biriminin, uluslararası hava taşımacılığındaki güçlü tonaj artışları neticesinde gelir artışı yaşadığı ifade edilirken, faaliyet marjının ise pazarda hızlanan talep dönemi sırasında Asya’dan çıkan gönderilerde nakliye maliyetlerindeki artıştan olumsuz etkilendiği belirtildi.

“UPS’in 2012 yılında beklenen global ekonomik koşullardan daha zayıf olan şartlarda, güçlü serbest nakit akışı ile düzeltilmiş hisse başına kazançta bugüne kadarki en iyi sonucu elde ettiğini belirten UPS CFO’su Kurt Kuehn, “ 2013 yılında ekonomik büyümenin uzun vadeli trendlerin altında olması bekleniyor. Olumsuz kur etkisi ve artan emeklilik fonu harcamalarının neden olduğu 350 milyon dolar’a rağmen UPS, tüm yıl seyreltilmiş hisse başına kazancın 2012 yılı düzeltilmiş sonuçlarına oranla yüzde 6 ila 12 arasında artacağını öngörüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.