Urfa'da şoförlere ileri sürüş eğitimi

Urfa'da şoförlere ileri sürüş eğitimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, BELSAN bünyesinde ki şoförlere psikoterapi eğitimi ve ileri sürüş teknikleri semineri veriyor.

 

Toplu taşımada Türkiye ikincisi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli ve güvenli seyahat sunmak için halk otobüsü şoförlerine uzmanlar eşliğinde uygulamalı seminer veriyor.

BELSAN otoparkında kurulan özel pistte hocalar eşliğinde toplanan şoförler ilk olarak teorik daha sonra uygulamalı eğitim alıyor. Özel kurulan parkur sürekli ıslak tutuluyor ve sürücüler bu ıslak zeminde kayma, kaçma, acil fren, hedeflemeyi öğreniyor.

İleri Sürüş Eğitimcisi İlkay Sular, eğitimin 3 gün süreceğini ve toplamda 600 kişinin söz konusu eğitimi alacağını söyledi.

Şoförlere en çok güvenli sürüş eğitimi verdiklerini ifade eden Sular, amaçlarının  bindiği aracı bilen ve yolu iyi tanıyan sürücü yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Trafikte kaza riskinin her daim yüzde 50 olduğunu vurgulayan Sular, şunları söyledi:"Bizim sürücülerin en büyük hastalığı şu fren aracını durduracak diye düşünüyor ama fren pedalı aracı yavaşlatır. Yavaşlamadan durmak için çarpmak lazım. Bu bilinci aşılıyoruz. Sürücülere defansif sürüş prensibi sağlamakta büyük katkımız oluyor. Bu eğitimi almayan sürücü dışarıda maceraya girebilir ama bu eğitimi alan sürücü ise dışarıda macera aramaması lazım. Çünkü artık her şeyi biliyor. Bu eğitimi alan sürücünün sırtında artık bir sorumluluk var."

urfa-1-001.jpg

urfa-3.jpg

 

urfa-3.jpg

urfa-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.