UTD, bürokrasiyle değil siyasetle görüşmek istiyor

UTD, bürokrasiyle değil siyasetle görüşmek istiyor

Uluslararası Takografçılar Derneği(UTD) Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklaması ile araç muayene istasyonlarında yapılan takograf kontrollerinin “ağır kusur” sayılmasını talep ettiler.

UTD; Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklaması ile TÜVTURK muayenelerinde takograf kontrollerinin “ağır kusur” sayılmasını talep ederek bu problemin bürokrasi ile değil siyasi irade ile çözüleceğini ifade ettiler.


“Takograf cihazları yönetmeliği kanayan yara”
UTD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çobanlı yaptığı açıklamada; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bir türlü gereken talimatı TÜVTurk’e vermemiştir. Dolayısıyla, araç muayene istasyonlarında yapılan takograf kontrolleri halen “hafif kusur” kapsamında iletilmektedir. Karayolları trafik güvenliği açısından önemi hepimizce bilinen takograf cihazlarının ülkemizin kanayan yarası trafik kazalarının azaltılması yönündeki fonksiyonu idrak edilmiş olmasına rağmen, takografların hala araç muayenelerinde “hafif kusur” kapsamında değerlendirilmesinin sonuçları maalesef ağır olmaktadır” AB girişlerinde “ağır kusur” ülke içi “hafif kusur”
“Sonuç olarak; hileli, kalibrasyonsuz, damgasız ya da uygunsuz takograf cihazı takılı araçlar karayollarımızda tehlike saçmaya devam etmektedir” şeklinde serzenişte bulunan Çobanlı sözlerine şöyle devam etti: “İşin ilginç tarafı ülke içi uygulamalarında “hafif kusur” olarak ısrarla sürdürülen takograf kontrolleri, AB ülkelerine giriş yapan araçlar için “ağır kusur” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu durumda akla akıla gelen, ‘bizim insanımızın can ve mal emniyeti AB ülkelerindeki vatandaşlardan daha mı az değerlidir’ sorusudur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın her iş ve projede gösterdiği hassasiyeti bu konuda da göstereceğini umuyoruz”


“Bürokrasi ile çözüm bulamıyoruz”
Açıklama sonunda Uluslararası Takografçılar Derneği Yetkilileri ile görüşmeye gelen Karayolları Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güner ile görüşmek istemeyen dernek yetkilileri Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini dile getirdiler. UTD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çobanlı 15 Mart’tan bu yanan bürokrasi ile görüştükleri ve hiçbir çözüm alamadıklarını belirterek bu konuyu Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmek istedikleri dile getirdi. Ayrıca Çobanlı basın açıklamalarının önümüzdeki süreçte TBMM ve Başbakanlık önlerinde devam edeceğini belirterek sözlerini noktaladı. www.tasimacilar.com 04.06.2012/13:15