UTİKAD Başkanı Doç. Dr. Temel Kotil'i Ziyaret Ettti

UTİKAD Başkanı Doç. Dr. Temel Kotil'i Ziyaret Ettti

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul’a destekkapsamında Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile bir araya geldi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, dünyanın en büyük lojistik platformu olan International Federation of FreightForwardersAssociations-FIATA’nın 2014 yılındaki dünya kongresine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin de kongre sponsorlarına teşekkür ziyaretinde bulunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Turgut Erkeskin, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Turkish Cargo Başkanı Ali Türk’te hazır bulundu.

Star Alliance’nin “Resmi Havayolu Taşıyıcısı” ve Turkish Cargo’nun “Bronz Sponsor” olarak destek verdiği kongre, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” teması ile Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi’nde 5 kıta ve 125 ülkeden 1.000'in üzerinde lojistik profesyonelini bir araya getirecek.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, büyüyen Türk ekonomisinin önemli simgelerinden biri olan Türk Hava Yolları’na kongreye göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Erkeskin, “Uluslararası dağıtım ağında yer alan ve dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden birisi olma yolunda ilerleyen ülkemizde, havayolu şirketlerimiz de değişik segmentlerde verdikleri kaliteli hizmetlerle son yıllarda dünya havacılık sektörünün dikkatini çekmektedir. Bugün 265  yolcu ve kargo uçağından oluşan filosu ile dünyanın en önemli havayolları şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları ve kargo iştiraki Turkish Cargo da, yüksek kalite standartlarında 100’den fazla ülkede sunduğu hizmetlerle Türk havacılık sektörünün gelişmesinde önemli bir paya sahiptir” diye konuştu.

Lojistik sektörü için dünyada avantajlı bir coğrafi konuma sahip olan Türkiye’nin, üçüncü ülkeler arası yolcu ve kargo taşımacılığına en uygun koşullarda bulunduğuna dikkati çeken Erkeskin, “Bu çerçevede İstanbul’da yapılacak 3. Havalimanı havayolu şirketlerimizin yanı sıra lojistik sektörümüz için de yeni yatırım bölgeleri oluşturacaktır” dedi.

Turgut Erkeskin, İstanbul’un dünyanın önemli havacılık lojistik merkezlerinden biri olduğunu ve gerçekleştirilen yatırımlar ile Türkiye’nin dünya katma değer zincirinde hızla yükseldiğini belirterek, FIATA İstanbul 2014’ün bu noktada katılımcılara lojistik alanında dünyadaki gelişmelere ilişkin doğrudan bilgi alacağı ve diğer profesyonellerle tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam sağlayacağını ifade etti.

“Biz, 2014 yılını ‘Dünya’nınLojistik Başkenti İstanbul’ olarak tanımlıyoruz” diyen Erkeskin, 5 gün boyunca dünya lojistik sektörünü aynı masa etrafında toplayacak olan FIATA İstanbul 2014’e tüm havacılık sektörünü davet etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.