UTİKAD ile Lüksemburg Lojistikçileri işbirliği anlaşması imzaladı

UTİKAD ile Lüksemburg Lojistikçileri işbirliği anlaşması imzaladı

Türkiye ile Avrupa arasındaki ulaşımın kolaylaştırılması ve desteklenmesi amacıyla UTİKAD ve Lüksemburg Lojistik Topluluğu-CLL işbirliğine girdi.

İki ülke sektör dernekleri arasındaki anlaşma, DEİK tarafındanLüksemburg Grand Dükü Henri Albert Gabriel Félix Marie Guillaume, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider, Finans Bakanı Luc Frieden ve TOBB-DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyelerinin de katılımıyla Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da düzenlenen ''Türk-Lüksemburg İş Forumu”nda imzalandı.


Anlaşma iki ülke arasında işbirliklerini geliştirecek

İki ülke kurumları arasında bilgi alışverişi yapma, lojistikle diğer endüstri sektörlerindeki firmalar arasındaki uluslararası iş ilişkilerini ve lojistik sektöründe personel yeterliliklerini geliştirme gibi platformları içeren anlaşma UTİKAD adına Yönetim Kurulu Turgut Erkeskin ile CLL Başkanı Alain Krecké tarafından imzalandı. İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında, her iki ülkenin dernekleri ve üyeleri arasında iş bağlantılarının geliştirilmesi, ortak araştırma projelerinin oluşturulması, bilgi paylaşımı ve aktarımı ile konferans ve benzeri organizasyonlara katılım konularında ortak çalışmalar yapacaklar.

Lüksemburg Grand Dükü Henri Albert Gabriel Félix Marie Guillaume ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye ziyaretleri çerçevesinde gerçekleştirilen iş forumunda, Lüksemburg'daki yatırım ve iş olanaklarının aktarılarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yapıldı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.