UTİKAD üyesi, Dünya Gümrük Örgütü Liyakat sertifikası aldı

UTİKAD üyesi, Dünya Gümrük Örgütü Liyakat sertifikası aldı

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir tema çerçevesinde verilen Dünya Gümrük Günü Liyakat Sertifikası için UTİKAD üyesi Arkın Obdan’ı aday gösterdi.

T.C. Ticaret Bakanlığı, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü her yıl farklı bir temayla gerçekleştirdiği Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası Ödül Töreni ile kutluyor. Bu çerçevede kurumlar tarafından aday gösterilen kamu ve özel sektör profesyonelleri ödüllendiriliyor.

Bakanlığın 2021 teması; gümrük idarelerinin COVID-19 salgının neden olduğu krizi atlatabilmek adına göstermiş olduğu çabalar ile insanlara ve iş dünyasına verdiği desteklere adanarak, "Sürdürülebilir Tedarik Zincirlerindeki Canlanma, Yenilenme ve Dayanıklılığın Desteklenmesinde Gümrükler" olarak belirlendi.

UTİKAD tarafından Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası’na aday gösterilen UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı ve Obdan Sistem Antrepoculuk ve Taş. Tic. A.Ş. kurucusu Arkın Obdan, Bakanlık tarafından ödüle layık görüldü. 27 Ocak 2021 tarihinde Ankara’da yapılan ödül törenine katılan UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Arkın Obdan; Liyakat Sertifikası’nı T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın elinden aldı. 

Hem gümrük müşaviri hem de antrepo işletmecisi olarak ülkedeki önemli tedarik zincirlerinin sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesine yönelik çalışmaların içerisinde aktif rol alan UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Arkın Obdan; aynı zamanda UTİKAD ve Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi çerçevesindeki çalışmalarıyla ülkemizin tedarik zincirlerini etkileyen hususların çözümlenmesine katkı sağlamaya, komite toplantıları kapsamında lojistik ve gümrükleme ile ilgili gelen sorulara eksiksiz ve detaylı cevaplar vererek çözümler üretmeye ve süreçlerin ülkemiz lehine kolaylaştırılması yönünde çaba harcamaya devam ediyor. Obdan, bunların yanı sıra CLECAT ve FIATA gibi UTİKAD’ın üye olduğu uluslararası platformlarda da Türkiye’nin tedarik ve lojistik zincirlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

 

280120213-(1).jpeg

 

28012021ruhsarpekcanarkinobdan-(1).jpeg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.