UTİKAD’ın 31. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

UTİKAD’ın 31. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin UTİKAD, 2013 yılı Genel Kurulu, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genel Kurulda konuşma yapan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, ‘istikrarlı büyüme trendini sürdüren Türkiye’de son yıllarda artan lojistik taleplerin karşılanmasına yönelik olarak gerek ulaştırma altyapısının geliştirilmesi gerekse mevzuatların güncellenmesi konusunda çok önemli adımlar atıldığını söyledi.

Türkiye, ticaretin kolay ve güvenli yapıldığı ülke olma yolunda

Erkeskin bu gelişmeleri şu şekilde özetledi; 2013 yılında Marmaray’ın hizmete açılması başta olmak üzere 3. havalimanı yapımına başlanması ve 3. Boğaz Köprüsü’nün temelinin atılması gibi Türkiye’nin ulaştırma altyapısını güçlendirecek büyük projeler yanında demiryollarının serbestleştirilerek özel sektöre açılması, “Ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke” olma hedefi doğrultusunda aynı zamanda taşımacılık ve lojistik sektörünün önünü açacak, gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ve intermodal taşımacılığın geliştirilmesi gibi önemli mevzuat değişikliklerinin önemine değindi.



‘Dünya standartlarında bir hizmet yelpazesine ulaştık’

Genel ekonomik konjonktürdeki olumsuzlukların ve bölgede yaşanan gerilimlerin sektörü etkilediğini buna rağmen şirket cirolarının arttığına dikkat çeken UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, ‘Gelecekte bölgenin “üretim, depolama ve dağıtım üssü” olması hedeflenen Türkiye’de, sektör şirketlerimizin ve üyelerimizin dünya standartlarında bir hizmet yelpazesine ulaştığını görüyoruz. Bunun yanında sektörün geleceğine yönelik olumlu öngörüler yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin artmasına destek veriyor. Üyelerimiz Türkiye’de intermodal taşımacılığın ve sektörümüzün hızla gelişerek büyümesi adına UTİKAD’ın da ortağı olduğu BALO projesi gibi Türkiye ekonomisi, sanayicisi ve ihracatçısını dünyaya daha hızlı ve daha ucuz maliyetlerle ulaşmasını sağlayacak yeni projelere imza atıyorlar. Havayolu taşımacılığı yapan üyelerimiz filolarını ve networklerini geliştirerek sektörümüze taşıma kapasiteleri daha rekabetçi bir piyasa imkânı yaratıyorlar’ dedi. ‘2013 yılında önemli işbirlikleri ve çalışmalar yapıldı’
Genel Kurul konuşmasında, UTİKAD’ın 2013 yılı çalışma ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Turgut Erkeskin, üyelerinin desteği ve katkısı ile her geçen gün büyüyen ve güçlenen derneğin yıl boyunca yurt içinde ve yurtdışında kamu ve sivil toplum kuruluşları ve paydaşlarıyla son derece önemli çalışmalar başlattığı ve işbirliklerini geliştirdiğini vurguladı.

‘2013 yılı UTİKAD için verimli bir yıl oldu’

Erkeskin, UTİKAD’ın Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili diğer Bakanlıklar ve Bakanlıklara bağlı kuruluşlarla yürütülen faaliyetlerin yanı sıra CLECAT, IATA, ACC ve FIATA ile birlikte çalışmalarının olduğunu belirtti. BALO ortaklığı, DEİK Lojistik İş Konseyi’nin kuruluşunda UTİKAD’ın katkılarına ve eğitim faaliyetlerine de değinen Erkeskin 2013 yılının UTİKAD için oldukça verimli ve çok kazanımlı bir yıl olduğunu söyledi.

‘Üyelerimizle 9 milyar TL’lik bir ciroyu temsil ediyoruz’

UTİKAD’ın 2013 yılında sektörel veri tabanının ortaya çıkarılması yönünde bir çalışma başlattığını da kaydeden Erkeskin, elde edilen çıktılar hakkında şu bilgileri verdi: ‘243 üyemizden aldığımız verileri değerlendirdiğimizde, UTİKAD’ın sektörde bugün 9 milyarlık bir ciroyu ve 44,5 bin istihdamı temsil ettiğini görüyoruz. Bu veriler sektörümüzün bugün ulaştığı büyüklüğün ve gücün bir göstergesidir’ dedi.

‘2014’te ihracatçı sektörle lojistik sektörünü yakınlaştıracağız’

UTİKAD’ın 2014 hedeflerini açıklayan Erkeskin, ‘Hedefimiz; kamu-özel sektör işbirliğini artırmak, üretici, sanayici ve dış ticaret şirketleri ile işbirliklerini geliştirmek, Türk taşımacılık ve lojistik şirketlerinin sadece Türkiye’de değil dünyanın her ülkesinde hizmet verecek düzeye geldiğini paylaşmak ve ihracatçı sektörlerle lojistik sektörünü birbirine yaklaştırmak olacaktır’ dedi.


‘FIATA 2014 İstanbul Kongresi Türkiye açısından önemli fırsat olacak’

UTİKAD’ın 2014 yılında sektör adına son derece önemli bir organizasyon olan FIATA Dünya Kongresi’ne 2. kez imza atacağını ve bu nedenle sektör paydaşlarından katkılarını beklediklerini dile getiren Turgut Erkeskin, ‘Ülkeler arası ticaretin büyüdüğü, mal hareketlerinin gelişmekte olan ülkelere yöneldiği ve yeni lojistik koridorların bu bölgede yoğunlaştığı bir dönemde, Türkiye ulaştırma altyapısına yaptığı yatırımlarla takdir topluyor’ dedi. Erkeskin, Bu anlamda ülkemizin sahip olduğu potansiyeli, sunduğu avantajları ve lojistik kabiliyetlerimizi dünya lojistik oyuncularına tanıtmak için FIATA 2014 İstanbul kongresi çok önemli fırsat olacaktır. Aynı zamanda ilk kez bir FIATA Dünya Kongresi’nde, lojistik kullanıcıları olan dış ticaret şirketlerini ve ihracatçı sektörleri de bu kongrede ağırlamayı ve Türk taşımacılık ve lojistik şirketleri ile bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. İlkini 2002 yılında gerçekleştirdiğimiz bu kongreyi 12 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da yaparak dikkatleri çeken, gelişen ve bölgede yükselen Türkiye’ye çevirmeyi ve ülkemizi odak noktası haline getirmeyi hedefliyoruz’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Afet Lojistiği’nde UTİKAD-AKUT işbirliği yapacak

Geniş bir üye katılımı ile gerçekleşen UTİKAD 31. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki de “AKUT ve Afet Lojistiği” konulu bir konuşma yaptı. AKUT ‘ın arama-kurtarma faaliyetleri yanında Türkiye’de afet bilincinin oluşturulması konusunda önemli bir misyon yüklendiğini ifade eden Nasuh Mahruki, afet durumlarında lojistiğin stratejik bir önem arz ettiğini, alanlarında çok ciddi birikime sahip sivil toplum kuruluşları olarak UTİKAD ve AKUT işbirliğinde başlatılacak çalışmaların, bireysel ve toplumsal sorumlulukların arttırılması ile birlikte, afet dönemlerinde iletişim, ulaşım, transfer, depolama ve dağıtım koordinasyonun sağlanması konusunda önemli kazanımlar sağlayacağının önemine dikkat çekti.

Genel Kurul şilt ve teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu

Geçmiş dönem faaliyetlerinin, mali tabloların, yönetim ve denetim kurullarının ibra edilmesinin ardından yeni dönem bütçeleri genel kurul tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Genel kurul toplantısının son bölümünde UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, 20. yılını dolduran UTİKAD üyelerine şiltlerini ve 2013 yılı içinde yayınlanan UTİKAD kitaplarına sponsor olan Türkiye İhracat Meclisi’ne (TİM) ve üye firmalara teşekkür belgelerini takdim etti.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.