Üyelerimizin arkasında değil yanındayız

Üyelerimizin arkasında değil yanındayız

TÖHOB’un 3. Olağan gelen kurulu sonrası yeniden Başkan olarak güven tazeleyen İsmail Yüksel seçimin iyi geçtiğini ifade ederek bundan sonraki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

24 Şubat 2013 tarihinde Pendik Green Park otelde düzenlenen TÖHOB 3. Olağan genel kurulu sonrası görüştüğümüz İsmail Yüksel genel kurula katılımın oldukça yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “iyi bir seçim oldu” dedi.

2004 yılında sadece 2 kişi olarak bu yola çıktıklarını ifade eden Yüksel, sonrasında üye sayısı artarak TÖHOB’un büyüdüğünü ve önümüzdeki senelerde de daha çok üyeyi bir araya getirerek büyümeye devam edeceğini belirtti.

Türkiye genelinde ki üye sayısının 100’ü geçeceğine vurgu yapan Yüksel yeni dönemde üye kayıtlarına daha fazla ağırlık vereceklerini ifade etti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda Özel Halk Otobüsü’nün tanımı olmadığını hatırlatan Yüksel, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

“Biz var mıyız yok muyuz kimse bilmiyordu”

Daha TÖHOB kurulmadan önce bu konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade eden Yüksel, bu konunun birinci gündem maddeleri olduğunun altını çizerek, “2918 sayılı yasada Özel Halk Otobüsü’nün tanımı olmadığını ortaya çıkran TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon ve benim. O zamana kadar kimse biz var mıyız yok muyuz bilmiyordu. O zaman ÖHO olarak bu konuyu dile getirdik. Şimdi ise TÖHOB olarak çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yasa da yer bulana kadar işin peşini bırakmayacaklarını belirten Yüksel, siyasilerin konu ile alakalı verdikleri sözleri tutmaları temennisinde bulunarak, “Biz hiçbir zaman üyelerimizin arkasında değiliz her zaman yanındayız. Gereken ne ise onu yapmaya da hazırız ve yapıyoruz da” şeklinde konuştu.

Ücretsiz taşımalarda iki tarafında yararına bir düzenleme olmalı

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üstü taşımaların ücretsiz olacağı haberini vermişti. Ancak konu toplu taşıma yapanlar tarafından pek hoş karşılanmadı. Basın, Polisler, Gazi ve Şehit yakınları gibi birçok kişinin toplu taşımadan ücretsiz faydalandığını belirten esnaf 65 yaş üstünü kişilerinde ücretsiz taşımaya eklenmesinin kendilerine bir külfet getireceğini belirterek, her iki tarafında yararına olacak bir düzenleme yapılması talebinde bulunmuşlardı. Yüksel konu ile ilgili olarak şuan ne yapılabileceği konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Konu ile ilgili olarak siyasilerle de görüşeceklerini belirten Yüksel, her iki tarafında yararına bir çalışma olması adına, ücretsiz taşıma yapan toplu taşıma araçlarında KDV indirimi ya da ödenek ayrılması gibi önerilerinin olacağını ifade etti.

Nurcan GÜNEŞ – Oya KAYA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.