Vali Karaloğlu Yerli Tramvayın Üretim Sürecini İnceledi

Vali Karaloğlu Yerli Tramvayın Üretim Sürecini İnceledi

Yerli tramvay İpekböceği’nin üretim çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Artık Türkiye’nin yerli tramvayı var. Bursa’nın bunu başarması, hepimizin gururlandığı, göğsümüzü kabartan bir gelişme” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvay İpekböceği’nin üretim çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Durmazlar Makine’yi ziyaret ettiler. Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz’dan tramvay üretiminin teknik detayları hakkında bilgiler alan Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üretilen yerli tramvayın Bursa’yı gururlandırdığını söyledi.

‘Yerli üretimin en kalitelisini Bursa başardı’

Şu anda Bursa için üretilen 5 ve 6. yerli tramvayların çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe, Bursa’da ilk yerli tramvayın üretilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Durmazlar’ın önemli bir projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Altepe, ‘Bu yerli tramvayları, kısa zamanda Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve yakın zamanda da Avrupa’nın kentlerinde ve caddelerinde görmüş olacağız. Daha önce hayaldi, biz rüya görüyorduk. Çoğu kişi inanmıyordu ama görülüyor ki bu yapılabiliyor, yerli üretimin en iyisi ve en kalitelisini de Bursa başardı’ dedi.

‘Yerli otomobil de bu şehirden çıkacak’

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da üretim çalışmalarını ilgiyle inceleyerek, ‘Türkiye’nin bir hayalinin burada gerçekleşmiş olduğunu görmekten son derece mutluyum’ dedi. Vali Karaloğlu sözlerine şöyle devam etti; ‘Yerli tramvayımız ve yerli metro araçlarımız var. İnşallah ileride yerli hızlı trenlerimiz olacak. Bu işin Türkiye’de ve Bursa’da olabileceğine inanan Büyükşehir Belediye’sini ve bu işe gönül koyan, risk alan ve nihayetinde de başaran Durmazlar firmasını kutluyorum. İnşallah yerli tramvay, yerli metro aracı ve yerli hızlı tren Bursa’dan çıktığı gibi yerli otomobil de bu şehirden çıkacak. Biz buna inanıyoruz. Bursa, bugüne kadarki birikimiyle buna hazır, genç ve yetenekli mühendislerimiz var. İnşallah yerli otomotivi de bu şehir üretir. Çok insanın emeği var bu işte, tüm çalışanları kutluyorum” diye konuştu.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.