Vatandaşın itirazı reddedildi ve "Lojistik Köy"e evet çıktı

Vatandaşın itirazı reddedildi ve "Lojistik Köy"e evet çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Tekkeköy ilçesine yapılacak lojistik köye vatandaşların yaptığı itirazı redetti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi mart ayı ikinci ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda lojistik köy’e evet çıktı. Toplantıda Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Beldesi'nde 176 hektarlık alana kurulacak olan Lojistik Köy'e vatandaşların yaptığı itiraz teklifi görüşülürken, teklifle ilgili söz alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Lojistik Köy alanı içerisinde bazı özel mülkiyetlerin olduğunu, bu nedenle söz konusu tarım arazilerinin sanayi alanına çevrilmesine vatandaşın itiraz ettiğini söyledi.

CHP'li Meclis Üyesi Suat Hayri Erdönmez de, "Tekkeköy ilçesine mobil santrali yerleştirdik. Sanayiyi yerleştirdik. Kimseden ses çıkmadı. Şimdi tarım arazileri de gidiyor. Bunun artık bir tabirini yapalım. Tekkeköy sanayi şehriyse, 'sanayi şehri' diyelim" diye konuştu.

“Biz onlara iyilik yapıyoruz”

Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Turan Çakır ise, "Esasen vatandaş istemiyor. Ama bu alanlar sanayinin oluşmaya başladığı yerler. Vatandaş tarım yapıyordur. Ama bu işi vatandaşa iyi anlatmalıyız. Aslında biz onlara iyilik yapıyoruz. İtirazları bugüne göre yapıyor olabilirler. Gelecekte bu teklif mülkiyet sahiplerini daha avantajlı bir konuma getirecek" dedi.

Daha sonra 12 vatandaşın Büyükşehir Meclisi'ne yaptığı itiraz, yapılan oylama sonucu reddedildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.