VDO’dan filo verimliliğine odaklanan takograf çözümü: DTCO 2.0

VDO’dan filo verimliliğine odaklanan takograf çözümü: DTCO 2.0

İntermobil Otomotiv Mümessillik ve Ticaret A.Ş.’nin 2002 yılından bu yana temsilciliğini ve distribütörlüğünü yaptığı Continental VDO, Almanya’nın Villingen şehrinde basın toplantısı gerçekleşti.

Sektörün önde gelen otomotiv tedarikçisi Continental, ticari araç piyasasında VDO markası ile pazara sunduğu yenilikleri katılımcılarla paylaştı. VDO, sürücülerin ve tüm taşıt türlerinin güvenliğini optimum düzeye çıkarmayı hedefleyen ürünler ve hizmetler geliştirerek bilgi yönetimini daha etkin hale getirmiş ve çevresel sorunları azaltıyor. VDO kazaların önlenmesi, karbondioksit salınımının düşürülmesi, yol yardımı, sürücü-araç ve alt yapı destek birimleri arasındaki bilgi akışının kolaylaştırılmasında da aktif olarak destek sağlıyor.


1 dakika kurulan yeni dijital takograf: DTCO 2.0
VDO, bir kez daha filo yönetim operasyonlarını daha verimli, pratik ve güvenli hale getiren dijital takografı mevcut düzenlemelere uyumlu olarak piyasaya sürüyor. Önceki versiyonlarda olduğu gibi “1 dakika kuralı” yeni DTCO 2.0 takograf cihazında da mevcut. Aynı zamanda yeni DTCO 2.0, geliştirilmiş uzaktan veri indirme seçeneğini de kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Yeni nesil VDO takografların, Avrupa Birliği’nin en son yayınladığı bilgi güvenliği şartnamesine uygun olduğu ve yeni manyetik müdahaleye karşı korumalı KITAS II + sensörleriyle daha güvenli hale getirildiği ifade edildi. "Eylül 2012'de Türkiye'de satışa sunuluyor"
VDO Takograf Telematik Çözümleri Birimi Yöneticisi Dr. Lutz Scholten konuşmasında, DTCO 2.0 takograf cihazının en önemli özelliğinin kamyonet, otobüs ve kamyonlar için opsiyonel olarak sunulacak olan VDO Counter hizmeti olduğunu vurguladı. Dr. Lutz Scholten, yeni geliştirilen bu hizmetin, sürücü bilgilerini kapsamlı olarak sunduğunu ve Eylül 2012 itibariyle de Türkiye’de satışa sunulacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Takograf cihazlarında, belirli bir dakikada yapılan en uzun aktivitenin sürüş zamanı ya da dinlenme zamanı olarak sınıflandırılması çok hassas bir şekilde programlanmıştır. Özellikle de kısa mesafeli dağıtım işlerinde, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda, gümrükte sıra beklerken ya da aracın sadece bir kaç saniye ilerlediği durumlarda, sürücüler değerli sürüş zamanlarını bu kural sayesinde verimli kullanabilmektedirler. Bir diğer yeni özellik ise, geliştirilmiş kablosuz uzaktan veri indirmedir. VDO Download Device Wide Range (DLD – Uzak Mesafe Veri İndirme Cihazı) ile uyumlu olarak, DTCO verileri, her yerden aktarılabilir. Geçmişte verilerin indirilmesi yalnızca araç hareket halinde söz konusuyken DTCO 2.0 ile filo yöneticisi araç durma pozisyonundayken bile hafızayı okuyabilir ve elde ettiği en son bilgiyi sistemine dahil edebilir.” www.tasimacilar.com 25.07.2012/17:21