Volkswagen yatırımlarında sıra Türkiye’de

Volkswagen yatırımlarında sıra Türkiye’de

Volkswagen, hükümetin de teşviki ile yeni yatırımları arasına Türkiye’yi de aldı.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Volkswagen’in Türkiye’de yatırımı artık ciddi olarak düşündüğünü belirtti. Hükümetin yoğun çalışmaları sonucunda dünyanın ikinci büyük otomotiv üreticisi Volkswagen de yatırım için Türkiye’yi hedefledi . Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, VW’nin Türkiye’de yatırımı daha fazla düşündüğünü ifade ederek; “Türkiye’de yatırıma ilişkin hazırladıkları ön raporu martta yayınlayacaklar. Kurulacak fabrika en az 250 bin adet kapasiteli olup, birden fazla model üretmeli” dedi.
“Volkswagen’in Türkiye’de yatırım yapması önemli”
Volkswagen, satışlarını birkaç yıl içinde 10 milyon adete çıkarmayı hedefliyor. Bu anlamda yatırım yapmayı planladığı ülkelere Türkiye de eklendi. Aclan Acar, VW’nin Türkiye’de yatırıma ilişkin hazırladığı raporun yakında tamamlanacağını belirterek, “VW, Türkiye’yi uzun zamandır yatırım radarına almıştı. Ciddi biçimde analiz ediyorlar. VW’nin Türkiye’de yatırım potansiyelini araştırdığı ön rapor martta çıkacak” dedi.
Acar, şöyle devam etti; “VW önemli bir marka. Dünyanın önemli bir oyuncusunun Türkiye’de üretim yapması önemli. Lokomotif sektörlerin başında geliyor. İnşallah bir yerli marka da önümüzdeki dönemde çıkacak. Yerlisiyle yabancısıyla Türkiye’nin bir üretim üssü haline gelmesi önemli.”
“Birden fazla modeli üretebilir”
Aclan Acar, muhtemel yatırımın 250 bin adetlik bir kapasitesi olması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “VW, daha çok ihracat bazlı çalışıyor. Bir fabrikanın verimli çalışması için 150 bin adet ve üzeri bir rakama kadar çıkması lazım. Belki birden fazla modeli üreten bir fabrika da olabilir. Öylesi daha verimli oluyor.” DOĞUŞ Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ise yatırım için Volkswagen ile birlikte çalışma ekibi oluşturduklarını ifade ederek, hükümetin otomotiv yatırımı konusundaki kararlılığını vurguladı. www.tasimacilar.com 30.01.2012 / 17:49