Volkswagen’den Çin’de elektrikli ulaşıma 15 milyar euroluk yatırım

Volkswagen’den Çin’de elektrikli ulaşıma 15 milyar euroluk yatırım

Araba üreticisi Volkswagen Group China, pazartesi günü, 2020 ile 2024 yılları arasında elektrikli ulaşım teknolojilerine, ortak girişimleri ile birlikte toplamda yaklaşık 15 milyar euro (yaklaşık 17,5 milyar ABD doları) yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Grup tarafından yapılan açıklamaya göre Çin'deki yatırım, Volkswagen Group’un aynı dönem için küresel ölçekte elektrikli ulaşım teknolojilerinin geliştirilmesine yapacağını duyurduğu 33 milyar euroluk yatırıma ek olacak.

Volkswagen, elektrifikasyon ve dijitalleşme stratejisi kapsamında 2025 yılına kadar yerel ölçekte toplamda 15 farklı yeni enerjili araç (NEV) modeli üretmeyi de planlıyor. Şirketin Çin'deki ürün portföyünün yüzde 35'i tamamen elektrikle çalışan modellerden oluşuyor.

Çin yakın zamanda 2060 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfıra indirme yönünde bir iklim hedefi belirlediğini duyurmuştu. Belirlenen bu hedefin, tüm dünyada yeşil ve düşük karbonlu kalkınmaya geçişi hızlandırması bekleniyor.

Volkswagen Group China CEO'su Stephan Woellenstein, açıklamasında, "Bu hedefi memnuniyetle karşılıyoruz. Biz de ‘goTOzero’ (sıfıra ulaş) stratejimizle zaten bunu amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Woellenstein, "Volkswagen, ülkenin elektrifikasyon ve karbon emisyonunu sıfıra indirme gayretlerinin aktif bir ortağı olmaya kararlı" dedi.

Çin, karbondioksit emisyonlarının 2030 öncesinde tepe noktasına ulaşmasını ve 2060 yılından önce de karbon emisyonlarının sıfıra indirilmesini amaçlıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.