Volvo FH, Yılın Kamyonu Seçildi

Volvo FH, Yılın Kamyonu Seçildi

Volvo FH, Avrupa’nın önde gelen 25 ağır ticari araç yayınının temsilcilerinden 116 oy alarak 2014 Yılının Uluslararası Kamyonu seçildi.

Volvo FH, Avrupa genelinde ticari araçlar konusunda uzman 25 yayın organı tarafından, 2014 Yılının Uluslararası Kamyonu seçildi. Moskova’da gerçekleşen Comtrans Fuarı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde ödülü Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson teslim aldı.

Jüriye başkanlık eden Uluslararası Kamyon Ödülleri Başkanı Gianenrico Griffini, tamamen yenilenen Volvo kamyonlarının inovatif karoser, yüksek teknolojiye sahip güç aktarma bileşenleri ve gelişmiş bakım çözümleriyle sektöre yeni standartlar getirdiğini belirtti.

Volvo FH’yi yılın kamyonu yapan özellikler

1994 ve 2000 yıllarında da Yılın Uluslararası Kamyonu ödüllerine seçilen Volvo, FH serisini yenilerken tasarımda İskandinav estetiğinden yararlandı ve özellikle iç mekânda yumuşak güzü yormayan tonda renkler kullandı.

Volvo FH; 13-16 litre arasında Euro 6 motora sahip versiyonlar, Arazi şartlarını tarayarak vites değiştirme ile hız ve fren sistemlerini optimize eden I-see teknolojisi sayesinde %5 oranında yakıt tasarrufu, Geliştirilmiş şasi ile daha iyi yol tutuş ve opsiyonel bağımsız ön süspansiyon ile daha konforlu sürüş, Yeni Volvo FH ile sürüş konforu daha çok esnek; dünyada bir ilk direksiyonda tilt fonksiyonu, Mümkün olan en yüksek cam yüzeyi oranı ve inovatif arka ayna ile sürücü için daha da iyi çevre görüşü ve daha dik bir A sütunu ile iç mekânda 1000 cc’lik ekstra alan, 3000 cc’ye çıkan depolama alanı ve maksimum kullanım konforu ile araç jüriyi etkilemeyi başardı.

Yeni FH’ın I-Shift otomatik şanzımanı, I-See arazi tarama özelliğiyle birleşerek öngörülü vites değişimleri sağlıyor. Bu sayede hız sabitleyici ile gerçekleştirilen sürüşlerde ilave yakıt ekonomisi elde ediliyor. Opsiyonel olarak sunulan bağımsız ön süspansiyonunun yanı sıra Telematik sistemi ile Volvo servis noktaları tarafından uzaktan gözlenebilen aracın bakım ve onarım maliyetlerinde de önemli ölçüde azalma sağladığı belirtiliyor.

“FH ile Kamyonda sınırları zorladık”

2012 Eylül ayında lansmanını yaptıkları FH serisini tanıtırken kaliteli bir kamyon olarak sınırları zorlayacaklarını iddia ettikleri söyleyen Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson 2014 Yılı Uluslararası Kamyonu Ödülü’nü alarak, verdiğimiz bu söze ulaştığımızı görüyoruz” diyerek mutlu olduklarını ifade etti. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.