Volvo Kamyon’un Viralde Yakaladığı Başarı

Volvo Kamyon’un Viralde Yakaladığı Başarı

Volvo Kamyon, en yeni reklam filmi ‘The Epic Split’ Youtube’ta bugüne kadar en çok izlenen otomotiv reklamı oldu.

‘The Epic Split’, 14 Kasım’da Youtube sitesine yüklenmesinden bu yana 59 milyonun üzerinde kişi tarafından izlendi. Hem sosyal medya hem de diğer medya organları üzerinden yayılan reklam filmi, dijital ve dijital olmayan mecralarda binlerce sohbete konu oldu.

Reklam filminin yakaladığı başarının ardından Volvo Trucks Global Halkla İlişkiler Direktörü Per Nilsson, ‘Elbette, bir başarı bekliyorduk. Ancak başarının bu denli büyük ya da bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyorduk. En nihayetinde ‘The Epic Split’ bir kamyon reklamı’ dedi.

Rakamların anlattıkları

Reklamın yayınlanmaya başladığı günden itibaren ilk dört hafta içerisinde topladığı ilgiye ilişkin rakamlar ise şöyle; Sosyal ağlarda 6 milyonun üzerinde paylaşım gerçekleşti, dünyanın en büyük arama motorlarından Google.com’da 10 milyonun üzerinde görüntüleme elde etti, tüm dünyada olağanüstü bir medya görünümü elde etti: Şu ana kadar bu reklam filmi hakkında yaklaşık 20.000 adet haber yayımlandı. Ayrıca yayınlanan reklamın yaklaşık 70 milyon Euro’luk medya değeri elde ettiği tahmin ediliyor.

Daha ucuz ve daha akıllıca bir yöntem

Per Nilsson, ‘Kazandığımız bu başarı, ağırlıklı olarak halkla kurulan etkileşimden kaynaklanıyor. Bu tip akılcı projeler sayesinde rakiplerimizden daha yüksek meblağlar harcama gereksinimi duymayacağımız iletişim stratejileri geliştirebiliyoruz’ dedi. İzlenen iletişim stratejisinin, Volvo Trucks ürünlerinin daha geniş bir kitleye ulaştırılmasındaki büyük değişimin bir parçası olduğunu belirten Per Nilsson, bu reklam ile B2B ürünlerin de B2C olarak pazarlanabileceğinin altını çiziyor. Nilsson, ‘B2B alanında stratejimizi marka algısı üzerine kurguluyoruz. Bugün artık kamyonlar ileri teknolojiye sahip, sürücünün çalışmasını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan, sürücüyü, taşıdığı yükü ve çevresini koruyan ve azami kârlılığı hedefleyen makineler. Ancak hem sürücüler hem de nakliyecilerin tercihlerini yalnızca bu tarz etkenler değil, aynı zamanda kullandıkları kamyonun algısı da etkiliyor’ dedi.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.