Volvo V40 Cenevre Otomobil Fuarı'nda

Volvo V40 Cenevre Otomobil Fuarı'nda

Volvo Car Corporation, Yeni Volvo V40'ı 6 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki basın toplantısında ilk kez gösterecek.

Yeni V40; kompakt bir yapıda sunulan, zekice tasarlanmış özellikleri ve üst segment Volvo'ların karakteristikleriyle Premium Hatchback sınıfındaki rakiplerine karşı hazır durumda. “Yeni V40, rakiplerinin başını ağrıtacak”
Yeni Volvo V40, modern lüks İskandinav görünümüne ve hissine, yüksek kaliteli ve çok titiz işçiliğe sahip. Volvo Car Corporation Başkanı ve CEO'su Stefan Jacoby, "Yeni Volvo V40, insanlardan ilham alan, bütünüyle Designed Around You stratejimize göre geliştirilen ilk yeni modelimiz. Sıradışı teknoloji özellikleriyle dolu V40 en zorlu rakiplerinin başını ağrıtacak" dedi.
Bütünüyle dijital panel, kişiselleştirilebilen görünüm
V40’ta; bütünüyle dijital yeni gösterge paneli, kişiselleştirilebilen görünüm ve bilgilerle, karmaşık olmayan sürücü deneyimini daha da zenginleştirildi. Bu konuda Jacoby, "Bütün dünyadan müşterilerimizin katkıları sayesinde, en küçük kompakt V ailesi modelimiz tasarım, güvenlik ve çok yönlülüğün mükemmel bir bileşimine sahip" diye konuştu.
0’dan 100’e 6,7 saniyede ulaşıyor
Motor ailesi Volvo Car Corporation'ın sadece 94 gr/km CO2 atığına sahip ilk dizelinden sıfırdan 100 kilometre hıza 6.7 saniyede ulaşan 254 beygirlik T5 benzinli motora kadar birçok seçenek içeriyor. İster manuel ister otomatik şanzımana sahip olsun, bütün motor versiyonlarında, start/stop ve fren enerjisi geri kazanımı standart olarak sunuluyor.
Dünyada ilk kez “yaya hava yastığı”
Yeni özellikler arasında dünyada ilk kez yaya hava yastığı, dokunma duyusuyla direksiyonu düzeltmeye yardım eden Şerit Koruma Yardımcısı ve paralel park etmeyi kolay hale getiren akıllı bir Park Yardım Pilotu yer alıyor. Şehirde Güvenlik Sistemi, düşük hızdaki çarpışmalardan korunmak için daha da geliştirildi ve artık 50 kilometreye kadarki hızlarda çalışıyor.
90 bin adetlik satış hedefi
Volvo Car Corporation Yeni Volvo V40'ı yılda 90 bin adet satmayı hedefliyor. Toplam satış hacminin yüzde 85'lik büyük kısmı Avrupa'daki müşterilere gidecek. Yeni Volvo V40'ın üretimi Mayıs 2012'de başlayacak. Otomobil, Volvo Car Corporation'ın Belçika'da Ghent'teki fabrikasında üretilecek. www.tasimacilar.com 29.02.2012 / 17:23