Volvo'dan radikal değişiklik!

Volvo'dan radikal değişiklik!

İsveçli lüks araç markası Volvo Cars, sitesinde yayımladığı habere göre artık her Volvo modeline 180 km hız sınırı getirecek. Volvo Cars'ın aldığı bu karar müşterileri tarafından nasıl karşılanacak şu an da merak konusu. Yapılan açıklamalarda tamamen can güvenliği göz önüne alınarak bu karara varıldığı görülüyor. 

Volvo Cars: Volvo Cars, geçtiğimiz yıl bu tür bir sınırlama getirme vaadini yerine getirdiği ve trafikteki ciddi yaralanmalara ve ölümlerdeki sıfır boşluğun kapatılmasına yardımcı olmak için düzenleme ve mevzuatın ötesine geçtiği için, her yeni Volvo otomobil artık 180 km / s'lik sınırlı bir maksimum hıza sahip.

Hız sınırının yanı sıra, her Volvo otomobili artık Volvo sürücülerine, örneğin arabalarını diğer aile üyelerine veya daha genç ve deneyimsiz sürücülere ödünç vermeden önce otomobilin en yüksek hızına ek sınırlamalar koymasına izin veren bir Bakım Anahtarı ile gelecek.

180 km / s hız sınırlaması ve Bakım Anahtarı birlikte, hızın tehlikeleri hakkında güçlü bir sinyal göndererek Volvo Cars'ın dünya çapında güvenlik lideri konumunu vurgulamaktadır. Her iki özellik de, otomobil üreticilerinin daha iyi sürücü davranışını destekleyerek sıfır trafik ölümüne ulaşmak için nasıl aktif sorumluluk alabileceğini göstermektedir.

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı Malin Ekholm, “Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğuna inanıyoruz” dedi. “Hız sınırlama teknolojimiz ve başlattığı diyalog bu düşünceye uyuyor. Hız sınırı ve Bakım Anahtarı, insanların hızın tehlikeli olduğunu düşünmelerine ve fark etmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda ekstra rahatlık sağlar ve daha iyi sürücü davranışlarını destekler. ”

volvo-guvenlik.jpg

En yüksek hız sınırının, duyurulduğu günden bu yana tartışmalı olduğu kanıtlanmıştır; bazı gözlemciler, araç üreticilerinin bu tür kısıtlamaları mevcut teknoloji yoluyla dayatma haklarını sorgulamaktadır.

Yine de Volvo Cars, potansiyel müşterilerin kaybedilmesi anlamına gelse de, sonuçta hayat kurtarabilecek eylemde bulunma konusunda araç üreticilerinin hakları ve yükümlülükleri konusundaki tartışmalarda öncü olma geleneğini sürdürme yükümlülüğünün olduğuna inanıyor.

Hızla ilgili sorun, belirli hızların üzerinde araç içi güvenlik teknolojisinin ve akıllı altyapı tasarımının artık bir kaza durumunda ciddi yaralanma ve ölümleri önlemek için yeterli olmamasıdır.

volvo_urun_gami.jpg

Bu nedenle, çoğu batı ülkesinde hız sınırları mevcuttur, ancak hız her yerde bulunur ve trafikteki ölümlerin en yaygın nedenlerinden biridir. Her yıl milyonlarca insan hala hızlı bilet alıyor. Araştırmalar, ortalama olarak, insanların hızlanma üzerindeki tehlikeleri anlamadığını göstermektedir. Sonuç olarak, birçok kişi genellikle çok hızlı sürer ve trafik durumuna göre düşük hız adaptasyonuna sahiptir.

Hız, zehirlenme ve dikkat dağınıklığının yanı sıra, trafik güvenliği için diğer iki önemli endişe alanı vardır ve bu da Volvo Cars'ın sıfır trafik ölümleri ve ciddi yaralanmalarla geleceğe yönelik vizyonuna kalan boşluğu oluşturmaktadır. Gelecekteki otomobillerde tanıtılacak daha fazla özellik ile güvenlik çalışmalarında insan davranışının üç unsurunun tümüne değinmek için harekete geçiyor.

volvo-hiz-siniri-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.