Volvo'dan yeni Volvo FH sürücü kreasyonu

Volvo'dan yeni Volvo FH sürücü kreasyonu

Volvo Kamyon, yeni Volvo FH serisi tasarımdan esinlenerek kamyon sürücüleri ile Volvo kamyon hayranları için özel bir giysi ve aksesuar koleksiyonu üretti.

Yeni Volvo FH kamyonların kendine özgü karakteristik tasarımından yola çıkılarak kamyon sürücüleri için çok özel bir koleksiyon oluşturuldu. Fonksiyonel malzemeler ve tasarımla kamyon sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere dizayn edilen bu özel kreasyon, yolda olmayı seven herkesin beğenisine sunuldu. Volvo Kamyon Tasarım Direktörü Rikard Orell konuyla ilgili olarak; “Tüm kreasyon, tamamen bizim kendi tasarımımız. İşe boş bir çalışma kağıdı ile başladık ve daha sonra form, renk ve yeni Volvo FH serisi malzemelerinden esinlenerek koleksiyonu bir bütün haline getirdik” şeklinde konuştu. Kamyon sürücülerine odaklanıldı
Orell, koleksiyonu geliştirirken, yeni FH serisinin tasarımında da olduğu gibi kamyon sürücülerinin belirli ihtiyaçlarına odaklandıklarını dile getirirken, tek amaçlarının çalışırken rahat ve şık olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.


Koleksiyon, sürücü ceketleri, performans kol saati, sürücüyü soğuktan koruyan ve aynı zamanda havayı geçirmeyen kapüşonlu kazaklardan oluşuyor. Koleksiyonda yer alan tüm parçaların, uzun mesafe yolculuklarının zorlu gereksinimlerini karşılamak için geliştirildiği belirtildi. Sürüş esnasında kolaylıkla giyilebilmesi için hazırlanan orta uzunluktaki cekete, sürücülerin mola verdikleri esnada kolaylıkla görülmelerini sağlamak için reflektörler eklenirken, ayrıca ceketlerde, sürücünün hareketlerini kolaylaştırmak ve daha rahat bir yolculuk yapmasını sağlamak için her amaca uygun cep ve kollar tasarlandığı da ifade edildi.


Koleksiyonun her bir parçasının, yeni Volvo FH tasarımının farklı yönlerini vurguladığı dile getirildi. Örneğin koleksiyonun temel parçalarından biri olan Sürücü Performans Saatinin, yeni Volvo FH serisinin gösterge panelindeki göstergeleri ve grafikleri örnek alarak tasarlandığı belirtildi.


sürücülerin aileleride düşünüldü
Sürücüler için tasarlanan tekstil ürünlerinin yanı sıra koleksiyonda, çeşitli boyutlarda Volvo FH ve FH16 maketleri, uzun yollar için uyku takımları, sürücülerin çocukları ve diğer aile bireyleri için giysilerin de yer aldığı dile getirildi. Volvo Kamyon Global Ticari Ürünler Müdürü Åsa Theleen “Tıpkı Volvo FH serisi gibi benzersiz ve güçlü hissedebileceğiniz yeni tasarımlar yarattık. Kamyon sürücüleri ve Volvo Kamyon hayranları koleksiyonu gururla giyebilir” dedi. Koleksiyonun ilk olarak Avrupa'da seçilen bölgelerde satışa sunulacağı belirtilirken, Ayrıca 20 – 27 Eylül tarihleri arasında IAA Hannover, Almanya Fuarı'nda da bulmak mümkün olacak. www.tasimacilar.com 18.09.2012 Saat:19:33