''Yakıtta tasarruf için en iyi alternatif elektrikli araç''

''Yakıtta tasarruf için en iyi alternatif elektrikli araç''

Her geçen gün artan benzin ve mazot fiyatları araç kullanıcılarını farklı alternatiflere yönlenmeye zorluyor. Elektrikli araçlar ise bu anlamda konvansiyonel yakıtlı araçlara en iyi alternatif.

Elektrik enerjisi ile çalışan araçlar yakıt maliyeti konusunda tasarruf sağlarken aynı zamanda fosil yakıtların ortaya çıkardığı karbondioksiti de ortadan kalkıyor. Bu şekliyle Hem ekonomik hem de çevreci olan elektrikli araçları tercih eden filolar ekonomik olarak giderlerini hafifletirken çevreyi de kirletmiyor.

Elektrikli araçla benzinli araç arasındaki fark
 

BD Otomotiv yetkilileri yaptıkları araştırmalar sonucunda şöyle bir örnek veriyor: “Benzinli bir araç 100 kilometrede ortalama 8 litre yakıt tüketiyor. Yani bugünkü benzin fiyatıyla 39 lira, oysa elektrikli hafif ticari bir araç 100 kilometrede 3.20 liralık elektrik harcayarak 35.80 lira tasarruf sağlıyor. Günlük ortalama 100 km yol kat eden bir araç bir yılda (36000 km) 14 bin liralık yakıt harcarken elektrikli araç 1,152 lira harcıyor. Çevre boyutunda da rakamlar çarpıcı. Fosil yakıtla çalışan bir aracın yerine elektrikli bir aracın kullanılması doğaya salınacak yıllık ortalama 4,7 ton karbondioksitin önüne geçilmesi anlamına geliyor. Bu rakamlar bir de filo bazında düşünüldüğünde ciddi kazanımlar söz konusu oluyor.

Hizmet sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren mevcut müşterilerinin giderleri arasında yakıt ve araç bakımı gibi filo kaynaklı maliyetlerin önemli rol oynadığını belirten BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, “Sunmuş olduğumuz hizmet kapsamında elektrik de dahil, servis maliyeti gibi maliyetlerin tamamını bizim üstleniyor olmamız müşteri tarafında filo maliyetlerinin büyük ölçüde düşürülmesine olanak sağlıyor ve bu da elektrikli araçlara olan yönelimi arttırıyor. Ayrıca diğer önemli bir etken ise kurumsal çevre bilincinin gün geçtikçe önem kazanması ve buna paralel olarak sıfır emisyonlu elektrikli araçların yakıtlı araçlara tercih edilirlik oranının giderek artması olarak değerlendirebiliriz” şeklinde açıklamada bulundu.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.