Yakıttan tasarruf etmenin yolları

Yakıttan tasarruf etmenin yolları

Artan yakıt fiyatlarıyla birlikte tasarruf etmenin yolarını arayan sürücülere Goodyear farklı çözüm önerileri sunuyor.

Goodyear, tasarruflu araç kullanmada; Hızın sınırlandırılması, ani frene son verilmesi, aracın en yüksek viteste kullanılması, gereksiz klima çalıştırılmaması, aracın rölantide çalıştırılmaması, hafif yük kullanımı, seyir halinde camların kapalı olması, düzenli servis kontrolleri, Lastiklerin doğru hava basıncıyla şişirilmesi gibi öneriler sunuyor.

Hızınızı sınırlandırın:

Yakıt tasarrufu elde etmenin en kolay ve etkili yöntemlerinden biri hızınızı azaltmaktır. Aracın hızı arttıkça yakıt tüketimi de artar.

Ani frene son verilmesi:

Yavaş yavaş hızlanarak ve mümkün olduğu kadar yumuşak vites geçişleri ile yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ani frenlemelerden kaçınmak için duraklama zamanlarını önceden görün ve yolda olabilecekleri göz önünde bulundurun, trafiğin durduğunu gördüğünüz kavşağa kadar güvenli bir şekilde seyredin.


Aracın mümkün olan en yüksek viteste kullanımı:

Otomobiller mümkün olan en düşük viteste kalkış için tasarlanmaktadır çünkü en fazla güce sahip oldukları zaman kalkış zamanlarıdır. Ancak belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıt tasarrufunuzu arttırabilir.

Klimayı dikkatli kullanın:

Klima, otomobilin motoru için yakıt kullanan ekstra bir yüktür. Klima kullanılmaması yüzde 3'e kadar yakıt tasarrufu sağlar. Özellikle kışın dışarıdaki hava sıcaklıkları izin verdiği ölçüde klimayı kapatmayı tercih edin.

Aşırı rölantide çalıştırmaktan kaçının:

Araç rölantide çalışırken yakıt harcar ve bu litre başına sıfır kilometre anlamına gelir. Beklerken motoru kapatmak ve hareket için hazır olduğunuzda tekrar çalıştırmak arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktan daha az yakıt harcar.

Gereksiz yükleri çıkartın:

Araç ne kadar ağır olursa hareket etmek için o kadar fazla enerji gerekir, bu nedenle aşırı yük taşınması daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır.

Camları kapalı tutun:

Camların ve güneşliklerin açılması aerodinamik çekiş oluşturur, bu da aracınızı yavaşlatır. Gerekli hızda seyretmek için daha fazla enerji gerekir ve bu da daha fazla yakıta ihtiyaç duyar.

Araç bakımını uygun şekilde yapın:

Aracınızın maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için düzenli servisler ile bakımını yaptırın. Kirlenmiş bujiler, kirli hava filtresi veya tıkalı yakıt filtresi yakıt tasarrufunuzu olumsuz bir şekilde etkiler.

Lastikleri doğru hava basıncı ile şişirin:

Yetersiz hava basıncı ile şişirilmiş lastikler daha fazla yuvarlanma direncine sahip olur, yuvarlanmak için daha fazla enerji gerektirir ve bu da daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır. Janta gevşek bir şekilde monte edilen lastikler zaman içinde hava basıncı kaybı gösterir, bu nedenle hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi ve araç üreticisi tarafından temin edilen kullanım kılavuzuna göre lastiğin doğru hava basıncı ile şişirilmesi sağlanmalıdır. www.tasimacilar.com 18.09.2013 / 16:39

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.