Yalçın Şentürk'ten ilk ziyaret gerçekleşti

Yalçın Şentürk'ten ilk ziyaret gerçekleşti

Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) Yalçın Şentürk başkanlığındaki yeni yönetimi, ilk ziyaretini dünyanın en büyük aydınlatma firmalarından Varroc Lighting Systems’e yaptı.

TREDER üyeleri fabrikayı gezerken, Varroc Lighting Systems Trailight Müdürü Serhan Tuncel’den marka ve ürünler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. TREDER Yönetim Kurulu, 30 Mayıs’ta Varroc Lighting Systems’in Tuzla Birlik Organize Sanayi Sitesi’ndeki fabrika ve yönetim merkezini ziyaret etti. Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısını da burada yapan TREDER, treylerin hurda teşvikinden yararlanması, Türkiye Noterler Birliği ile yapılacak işbirliği ve CLCCR’nin Türkiye’de yapılacak toplantısı ile ilgili yol haritasını çizdi.

Varroc Lighting Systems Trailight Müdürü Serhan Tuncel, marka, ürünler ve hedeflerle ilgili TREDER üyelerine ayrıntılı bir sunum yaptı.  Hindistan sermayeli ABD merkezli  bir firma olduklarını kaydeden Tuncel, 2 milyar dolarlık bir ciroya sahip olduklarını söyledi. Tuncel, “Varroc Lighting Systems, dünyanın en büyük 6. aydınlatma firması. Gelirinin yüzde 60’ından fazlasını aydınlatmadan elde eden Varroc Grubu’nun, elektronik, metalik ve polimer gibi alanlarda da ürünleri bulunuyor. 2,3,4 tekerlekli araçlar için sistem geliştiren Varroc’un dünyada 35 fabrikası var. Bunun 12’si aydınlatma için üretim, 11 adedi de Ar-Ge merkezi bulunuyor. Firmanın 5 kıtada 17 ülkede organizasyonu bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Her yıl yüzde 15 büyüdüklerini belirten Tuncel,  Varroc’un rekabetçi ve gelişmekte olan ülkelere yatırım yaptığını, Sa-Ba’nın bünyesine katılmasının da bu stratejinin bir ürünü olduğunu vurguladı. Son olarak Romanya’da yine elektronik üzerine bir firma satın aldıklarını belirten Tuncel, markanın bu stratejiyi devam ettireceğini belirtti.

Türkiye’de 3 kat büyüklüğünde yeni bir fabrika açıyor

Bizim en büyük artı değerimiz Varroc Lighting Systems ile Sa-ba’nın Ar-Ge gücünü ve bilgi sermayesini birleştirmek” diyen Tuncel, bu sayede otomotivdeki yeni teknolojileri treylerde de uygulayabileceklerini söyledi. Stop lambalarına kamera ve mesafe sensörü ekleyebileceklerini veya arka kapı açıldığında logo yansıması yapabileceklerini anlatan Tuncel, iki markanın otomobilde kendisini kanıtlamış olan Ar-Ge gücünü ağır vasıtaya yansıtabildiklerini vurguladı. Kamyon ve çekiciler için stop lambası ürettiklerine değinen Tuncel, yakın zamanda ön farı da üreteceklerini söyledi. Türkiye’de bugünkü fabrikanın üç katı büyüklüğünde, 30 bin metrekarelik yeni bir fabrikayı devreye almayı planladıklarını anlatan Tuncel, fabrikada büyük lamba üretime gireceklerini bunun sonucunda kamyon, traktör gurubuna yönelik ürünler olacağını ifade etti.

Avrupa’ya teslimatlar artıyor

Yurtdışındaki operasyonları ile ilgili de bilgi veren Tuncel, Avrupa’nın en büyük treyler üreticileri ve filoları ile RFQ (fiyat teklif talebi) noktasına geldiklerini ve yakın zamanda Avrupa’da önemli işlere imza atacaklarını söyledi.  Avrupa’da bayi ve satış ağını güçlendireceklerini belirten Tuncel, önümüzdeki aydan itibaren Avrupa’ya devam eden teslimatlarını daha da arttırmaya başlayacaklarını kaydetti. 2019 yılında 4,1 milyon euroluk bir satış hedefi olduklarını belirten Tuncel, bu hedefi 2023 yılında 15 milyon euroya çıkaracaklarını söyledi. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk de ziyaret ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin Avrupa, Ortadoğu, Afrika için treyler üretim merkezi olmak için en ideal koşullara sahip. Varroc Lighting Systems’in Türkiye’deki yatırımları bunu kanıtlıyor. Sunumlarda da gördük, fabrika yatırımlarını 3 kat artıracaklar. Dernek olarak hedeflerimizin başında; Türkiye’ye yatırımları arttırmak, ülkemizin üretim gücüne güç katmak var.”

 

yalcin-senturk-001.jpg

 

treder-ilk-ziyaret.jpg

 

varroc-treder.jpg

 

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.