Yalova'dan Trieste'ye Ro-Ro hattı açılıyor

Yalova'dan Trieste'ye Ro-Ro hattı açılıyor

Yalova’da inşa ettiği bölgedeki en modern Ro-Ro terminalinin yanı sıra Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş., İtalya – Trieste’de Ro-Ro ve blok tren seferleri için kullandığı limanın işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals firmasını bünyesine kattı.

Ekol, 2016 yılında intermodal taşımacılık alanında birçok yatırıma imza attı. Halihazırda Yalova’da inşaatı devam eden Ro-Ro Terminali’ni 2017’nin başında faaliyete alacak Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş., Trieste’deki 6. limanın işletmeciliğini yapan Europa Multipurpose Terminals firmasını 6 Aralık 2016 itibarıyla bünyesine dahil etti.

Aynı anda 2 farklı Ro-Ro’nun operasyonlarını yürütecek kapasiteye sahip Trieste’deki limanda, yapılacak ilave yatırımlarla birlikte tren yükleme kapasitesi günde 10 sefere çıkartılacak. Mevcutta Türk ve Yunan Ro-Ro’ları’na hizmet veren liman, ileriki dönemlerde İsrail ve Mısır gibi ülkelere de hizmet vermeye başlayacak. 2016 yılı 110 bin Ro-Ro ve 70 bin tren kapasitesi ile kapanacakken, 2017 yılı için hedef 140 bin Ro-Ro ve 100 bin trene hizmet verebilmek.

Yapılan yatırıma ilişkin Ekol Lojistik ve Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; “Trieste Limanı öncülüğünü yapmakta olduğumuz ve müşterilerimize daha kaliteli, sürdürülebilir, düşük maliyetli ve verimli hizmet sunduğumuz intermodal taşımacılık çözümümüz için son derece önemli bir konuma sahip. Burada bugüne kadar hizmet aldığımız Europa Multipurpose Terminals firmasını bünyemize dahil ederek daha da güçlendik. Liman işletmeciliği alanında deneyimli bu ekip ile yol almak bizleri çok daha iyi konuma taşıyacak. Edindiğimiz tecrübeyi 2017 yılında faaliyete alacağımız Yalova Ro-Ro Terminali’ne de aktaracağımıza inanıyorum” dedi. 

Europa Multipurpose Terminals’in sahibi Francesco Parisi ise; “Yeni büyük hissedarımız Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. ile birlikte şirketimiz sağlıklı bir şekilde büyüyeceği için sabırsızlanıyoruz. Trieste Liman Otoritesi, eski ve yeni hissedarları bir araya getirerek, Akdeniz’in kuzey kıyısının önemli bu limanının Doğu Akdeniz Bölgesi ile deniz ve demiryolu bağlantısını güçlendirmiş oldu” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.