Yaptırım Cetveli Ukome Tarafından Onaylandı

Yaptırım Cetveli Ukome Tarafından Onaylandı

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünce, Özel Halk otobüsü temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan Yaptırım Cetveline ilişkin Yönerge değişiklik teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin toplantısında görüşülerek kabul edildi.

Yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalışılan Özel Halk Otobüsleriyle ilgili yeni yaptırım cetvelinde, mevcut yaptırım cetveline göre taşımacılar lehinde çok önemli değişiklikler yapıldı.

Birçok madde de ceza miktarları azaltılırken, şoförlerden kaynaklanan kuralsızlıklarda şoförlere de artık kusurun ağırlığına göre değişen miktarda (-) puan uygulaması başlatıldı. Yine bir iki temel konu hariç yönergede var olan Ruhsat iptali yaptırımı ÖHO Komisyonu kararına bağlandı. Kusur tanımlarında günün şartlarına göre güncellemeler yapıldı ve maddeler konu bazında gruplandırıldı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız ÖZULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Ovacık; “Uzun süredir gündemde bulunan Yaptırım cetveliyle ilgili önerge değişikliği nihayet dünkü UKOME toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni yaptırım cetveli üzerinde çok uzun müzakereler yaptık. Görüşlerimizi her mevkide, her safhada etkili bir şekilde dile getirdik. Kabul edilen yeni yaptırım cetveli her ne kadar bütün öneri ve görüşlerimizi kapsamasa da eskisine göre çok daha iyi bir düzenleme oldu. Ceza miktarları önemli oranda azaltıldı, artık şoförlere kendilerinden kaynaklanan kusurlarda eksi puan uygulaması getirildi ve bunun neticesinde otomatik TTS iptali olabilecek. Ruhsat iptalleri ÖHO Kurul kararına bağlandı.

 Suç tanımlarında günün şartlarına göre güncellemeler yapıldı. Sonuç itibariyle eskisine göre esnafımız lehinde bir cetvel oluşturuldu. Ben, yeni yaptırım cetvelinin hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şoförlerimiz de inşallah bundan sonra daha dikkatli ve daha az hata yaparak çalışacaklardır diye umuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.