Yeni Actros Türkiye turuna çıkıyor!

Yeni Actros Türkiye turuna çıkıyor!

Mercedes-Benz Türk tarafından Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Yeni Actros çekiciler; “Hepsi bir. O benzersiz.” sloganıyla satışa sunulmasıyla beraber Türkiye’nin farklı bölgelerini ziyaret ederek meraklıları ile buluşuyor. 

Bir ay sürecek Türkiye turunda, Yeni Actros roadshow ekibi toplamda 11 farklı şehirde müşterileri ile buluşacak.

Yeni Actros Roadshow’un etkinlik takvimi şu şekilde gerçekleştirilecek:

18 Şubat: Düzce-Hasmer Bayii

19 Şubat: Ankara-Koluman Bayii

20 Şubat: Ankara-Mengerler Bayii

25 Şubat: Trabzon-Hassoy Bayii

27 Şubat: Diyarbakır-Gelecek Bayii

02 Mart: Gaziantep-Koluman Bayii

03 Mart: Mersin

05 Mart: Konya-Bayraktarlar Bayii

06 Mart: Antalya-Hastalya Bayii

10 Mart: İzmir-Has Bayii

12 Mart: Bursa-Mengerler Bayii

17 Mart: İstanbul-Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük Kampüsü

Üstün yakıt ekonomisi sayesinde daha fazla verimlilik

Mercedes-Benz Yeni Actros’ta yan aynaların yerini alan MirrorCam teknolojisi, seri üretim kamyonlarda dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. MirrorCam; kamyonlarda alışılagelmiş aynaların yerine, aracın iki yanına monte edilen aerodinamik tasarıma sahip kameralardan ve kabin içerisinde yer alan A sütunlarına entegre 15,2 inçlik (38,6 cm) ekranlardan oluşuyor. Ayrıca sahip olduğu aerodinamik tasarımı ile hava direncini düşüren MirrorCam, bu sayede %1.3’e varan yakıt tasarrufu da sağlıyor. Yolun topoğrafyasını önceden algılayarak aracın hızını ve vites geçişlerini hassas bir şekilde ayarlayan Öngörülü Sürüş Sistemi ise; otoyollarda, şehirler arası ve şehir içi yollarda %5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Teknolojide ve konforda bir adım önde

Mercedes-Benz, MirrorCam’e ek olarak; Yeni Actros’un iç mekânındaki en dikkat çekici yenilik olan Multimedya Kokpit ile de ileri teknolojiyi ve konforu müşterilerine sunmaya devam ediyor. Araç fonksiyonlarının büyük bölümü, dokunmatik ekran veya yeni tasarıma sahip direksiyon üzerindeki dokunmatik kontrol tuşları üzerinden yönetilebiliyor. Araç ile sürücü arasında benzersiz bir bağ kurarak daha fazla sürüş ve çalışma konforu sağlayan Multimedya Kokpit; 10,2 inç (26 cm) büyüklüğündeki birincil ve ikincil ekrandan ve MirrorCam görüntülerinin aktarıldığı 15,2 inç (38,6 cm) büyüklüğündeki 2 adet renkli ekrandan oluşuyor.

mercedes-benz-actros-001.jpg

Geliştirilen güvenlik özellikleri ile artırılan sürücü, araç ve yük emniyeti

Yeni Actros’un standart özellikleri arasında sunulan Aktif Fren Asistanı 5 ile Mercedes-Benz, ağır ticari araçların güvenliği hususunda da öncü konumunun altını çiziyor. Sahip olduğu radar ve kamera sistemi sayesinde 50 km/s hıza kadar olan sürüşlerde Aktif Fren Asistanı 5, yayaları da algılayarak otomatik frenleme gerçekleştirebiliyor. Ayrıca 90 km/s hıza kadarki sürüşlerde; sabit ve hareket halindeki nesneleri algılayarak olası bir çarpışma riski öngördüğünde sürücüyü uyarıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde otomatik fren müdahalesinde bulunuyor.

Aktif Sürüş Asistanı da Yeni Actros’un en önemli özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Belirli bir hızdan sonra devreye giren diğer sistemlerin aksine yeni Aktif Sürüş Asistanı tüm hızlarda yarı-otonom sürüş özellikleriyle sürücüyü destekliyor. Seyir halindeyken öndeki araca yaklaşılması halinde aracı yavaşlatan ve öndeki araç uzaklaşmaya başladığında belirlenen hıza kadar yeniden hızlanmayı sağlayan Aktif Sürüş Asistanı alt yapı olarak; dur-kalk özelliğine sahip Mesafe Kontrol Asistanı, Aktif Fren Asistanı 5 ve Şerit Takip Asistanı’nı kullanıyor.

mercedes-benz-yeni-actros-ic-mekan.png

Yeni Actros’un karakteristik özellikleriden bir diğeri olan LED Gündüz Sürüş Farı, araca sadece benzersiz ve şık bir görünüm kazandırmakla kalmıyor ayrıca en zorlu yol koşullarında bile aracın görünürlüğünü artırarak sürüş güvenliğine katkı sağlıyor.

HOLD fonksiyonuna sahip yeni Elektronik Park Freni ise kullanım kolaylığı ve üstün güvenlik seviyesini bir arada sunuyor. HOLD fonksiyonu, fren pedalına sert basıldığında devreye girerek aracı sürekli olarak sabit tutuyor. Sürücünün gaza basmasıyla devreden çıkan fonksiyon, mevcut yokuş kalkış desteğini bir adım ileri taşıyor.

Yeni Actros’un üstün özellikleri ile donatılan Mercedes-Benz çekici ailesinin yeni üyeleri Actros 1845 LS, 1848 LS ve 1851 LS; sürücü ve araç sahiplerine teknoloji, yakıt ekonomisi, güvenlik ve konfor konularında sundukları benzersiz özellikleriyle Türkiye kamyon pazarındaki Mercedes-Benz markasının gücünü bir kez daha vurguluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.