Yeni FAG Tekerlek Rulmanı ile  zamandan tasarruf

Yeni FAG Tekerlek Rulmanı ile zamandan tasarruf

Schaeffler Automotive Aftermarket, hafif ticari araçlar için yeni FAG tekerlek rulmanı çözümüyle ürün portföyünü genişletiyor.

Özellikle Mercedes-Benz Sprinter, Vito ve Viano modelleri ve VW Crafter için üretilen bu yeni çözüm ile tekerlek rulmanını sökme ve takma süresi yüzde 60’a kadar azalıyor. Bir hafif ticari araç için yeni rulmanlara gereksinim duyulduğunda taşıyıcı dingile bağlı bileşenler değil yalnızca tekerlek rulmanının kendisinin değiştirilmesi yeterli olduğundan, bu çözüm garaj sahiplerine yeni bir avantaj sağlıyor.


Zamandan tasarruf sağladığı için müşteri memnuniyetini de olumlu yönde etkiliyor. Schaeffler Automotive Aftermarket’te Binek Otomobilleri FAG Kıdemli İş Geliştirme Müdürü olarak çalışan Mario Richiusa’nın belirttiği gibi, “Onarım sürelerini en aza indiren çözümler bir müşterinin satın alma kararı ve müşteri sadakati açısından önemli bir faktör olmaktadır. Bunun nedeni, – şirketler ve filo operatörleri için – daha uzun onarım sürelerinin yalnızca önemli gecikmeler değil, aynı zamanda gelir kaybı anlamına da gelmesidir.” Tasarımı ve otomobile monte edilme yöntemi nedeniyle, bu tekerlek rulmanı standart aletler kullanılarak sökülemiyor ve yeniden takılamıyor. Bu nedenle, Schaeffler Automotive Aftermarket özel bir sökme / takma aleti sunuyor. Segmanın kanala güvenli bir şekilde oturabilmesi için, tamirciler bu aleti kullanarak montaj işlemi sırasında tekerlek rulmanı dış yuvasına dengeli bir şekilde basınç uygulayabilirler. Schaeffler Automotive Aftermarket’in sağladığı FAG onarım çözümü sayesinde aks braketi ve ön düzen ayarına gerek kalmadığından, onarım süresi yüzde 60’a kadar azalıyor. www.tasimacilar.com 06.06.2012/14:49