Yeni Formülü ile Geliştirilmiş, Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 Müşterileri ile Buluşuyor

Yeni Formülü ile Geliştirilmiş, Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 Müşterileri ile Buluşuyor

Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 ticari araç motorları için yeniden formüle edildi. Yüzde 1,8 oranında yakıt tasarrufu sağladığı belgelenen Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 zorlu şartlarda motor koruma altıda...

Exxon Mobil; ticari araç operatörlerine motor performanslarını optimize etme ve yakıt tasarrufunu artırma olanağı sunmak için, sentetik ağır hizmet dizel motor yağı Mobil Delvac 1™ LE 5W-30'u yeniden formüle etti. Yeni Mobil Delvac 1 LE 5W-30; önceki formülasyona göre daha fazla tercih edilirken Mercedes-Benz, Volvo, Cummins ve MAN gibi önde gelen üreticilerin geliştirdiği Euro VI motorlarının çoğunluğunun ihtiyaç duyduğu özellikleri de karşılıyor.

Motorların korunmasında olağanüstü emisyon

Euro VI emisyon hedeflerini karşılamak için, bütün Euro VI motorlarda Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), Egzoz Gazı Geri Dolaşım (EGR) ve Dizel Partikül Filtresi (DPF) sistemlerinin bir kombinasyonunun bulunduğu egzoz emisyonu düşürücü teknolojileri birleştiriliyor. Ancak, bu cihazlar motor yağı bileşenlerine karşı duyarlı olabiliyor. Düşük sülfatlanmış kül, fosfor ve kükürt ('düşük SAP') formülasyonuyla yeni Mobil Delvac 1 LE 5W-30, Euro VI dâhil modern motorların korunmasında olağanüstü emisyon sistem koruması sunabiliyor.

Önemli derecede yakıt tasarrufu

Yeni formülasyonun aynı zamanda ticari araçlarda önemli derecede yakıt tasarrufu sağladığı da doğrulandı. Brüt araç ağırlığının yüzde 75'i kadar yüklenmiş (yaklaşık 44.000 kg) iki Volvo FM440 Euro V araç, otoyol sürüş koşulları altında bir seri yakıt tasarrufu testine tabi tutuldu. Mobil Delvac 1 LE 5W-30, bu koşullar altında ortalama yüzde 1,8 oranında yakıt tasarrufu sağladı.

Yeni formülü ile ağır hizmet dizel motor yağı

ExxonMobil Fuels & Lubricants, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu – Ticari Araç Yağları Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aras, "Yeni geliştirdiğimiz Mobil Delvac 1 LE 5W-30 hem bugünün hem de yarının araçlarının teknik ihtiyaçlarını karşılayabilen bir ağır hizmet dizel motor yağı. Bu yağ ayrıca yüksek yakıt tasarrufu potansiyeli gibi sürdürülebilirlikle ilişkili değerli faydalar da sağlıyor” dedi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.