Yeni Hyundai i30 Türkiye’de

Yeni Hyundai i30 Türkiye’de

Hyundai’nin yeni i30 modeli Türkiye’de satışa sunuldu.

Hyundai’nin Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında üretilen ve bugüne kadar sergilendiği tüm fuarlarda büyük beğeni toplayan i30 Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni i30’un basın lansmanında Hyundai Assan Yurtiçi Satış, Satış Sonrası ve Pazarlama Genel Müdürü Ümit Karaarslan, geçen yıl Hyundai’nin global anlamda bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 12 artırarak 4 milyon adede ulaştığını belirtti. “2015’te Türkiye pazarında yüzde 10 pay”
Karaarslan, müşteri odaklı Pazar stratejileri ile Türkiye’de 2013 yılında müşteri memnuniyetinde bir numara olmayı ve 2015’de de Türkiye pazarından yüzde 10 pazar payı hedeflediklerini dile getirerek, bu ortak amaç doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
“5 yıllık garanti, Hyundai’nin ürünlerine güveni”
Hyundai’nin Türkiye’de ilk defa 5 yıl garanti verdiğini anımsatan Karaarslan, bunun da Hyundai’nin ürünlerine gösterdiği güvenin bir sonucu olduğunu ifade etti. Karaarslan, yeni i30’un geliştirilmesi için 310 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirildiğini ve yeni i30’un global satış hedefinin 5 yılda 1 milyon 370 bin adet olduğunu söyledi.
“Otomobil üretiminde kesin artış sağlamak zorundayız”
Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ve teşvik yasası çerçevesinde yeni yatırım kararlarını oluşturup açıklama yapacaklarını belirten Karaarslan; “Türkiye otomobil üretiminde büyümek zorunda olan bir ülke. Hem cari açığa bir önlem olarak, hem yeni teknolojilerin Türkiye’ye getirilmesi olarak bu çok önemli. Biz de hem STA hem de yeni teşvik programı doğrultusunda fabrikamızı büyüteceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Yeni i30
Yeni i30, önceki araca göre daha uzun ve daha geniş boyutlara sahip bir otomobil. Daha sportif ölçülere kavuşan yeni i30, 4300 mm ile önceki modele göre 20 mm daha uzun, 5 mm daha geniş ve 10 mm daha alçak. İki farklı motor ve her motorda iki farklı şanzımana sahip Yeni i30, bu sayede 4 farklı motor/şanzıman seçeneğine ulaşırken iki farklı donanım seçeneği ile 8 toplam versiyona ulaşıyor. www.tasimacilar.com 23.03.2012 / 17:13