Yeni Iveco Stralis Hi-Way '2013 Yılının Kamyonu' seçildi

Yeni Iveco Stralis Hi-Way '2013 Yılının Kamyonu' seçildi

Iveco’nun ağır-görev kamyonu yeni Stralis Hi-Way Avrupa’nın önde gelen 25 ticari araç yayın organından oluşan jurinin oyları ile "2013 Uluslararası Yılın Kamyonu" ödülünü aldı.

Iveco’nun Madrid’de bulunan yeni fabrikasında üretimi yapılan yeni Stralis Hi-Way kamyon, 64’üncüsü düzenlenen Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarında 2013 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülüne layık görüldü. Yeni Stralis Hi-Way, Juri üyelerine göre; uzun yol taşımacılığında yakıt ekonomisi, güvenlik, kullanım, konfor ve çevrecilik konularında en büyük katkıyı gerçekleştiriyor. Ayrıca Iveco’nun Hannover’daki fuar standında Ağır araç sınıfını tamamlayıcı unsuru olarak gördüğü özellikle inşaat arazilerinde çalışmak üzere tasarlanan Yeni Trakker da yer alıyor. Araç, tasarımsal yeniliklerin yanı sıra 365 gün sorun çıkarmadan zor koşullarda çalışabilmek için Cursor motorlarla donatıldı. Yeni Trakker toplam maliyeti ve işletme maliyetini düşürerek verimliliği sınırların ötesine taşıyor. Ek olarak Astra markası da inşaat sahaları için mükemmel bir araç olan HD9’un yeni modeliyle Hannover’deki yerini aldı. Yılın kamyonu ödülünü almaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Iveco CEO’su Alfredo Altavilla, “Yeni Stralis müşteri için ekonomi, verimlilik, kalite ve müşteriye sağlanan değer açısından yeni standartlar sunmaktadır. Bu ürün Iveco’nun müşterilerimize yakın olmak, mükemmel ürünler sunmak konularındaki yeni stratejisinin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.


Iveco’nun Fuarda yer alan diğer araçları
Iveco standında şirketin hafif ticarî aracı Yeni Daily ve orta segment ticarî aracı Eurocargo da var. Yeni Daily’nin biri elektrikli olmak üzere 3 modeli fuardaki yerini alacak. Stantta ayrıca toplu taşıma araçları da var, Daily Minibus bunlardan biri, araç hem kent içinde hem de kent dışında yolcu taşımacılığı için tercih ediliyor. Ayrıca, Gran Turismo lüks otobüs sınıfında gösteren Magelys Pro da stanttaki yerini aldı. Yüksek performans, mükemmel yakıt tüketimi, düşük çevresel etki, dayanıklılık ve tüm bunların yanı sıra sürücü ve yolcular için dikkat çekici konfor. Yeni yüzüyle Stralis Hi-Way
Yeni Stralis’in önemli özellikleri Toplam Kullanım Maliyetinde(TOM) sağlanan önemli azalma ve HI-eSCR katalitik konvektör sisteminin kullanılmasıdır. Yeni Stralis uluslararası bir misyonda yıllık 130,000km hesabı ile 4 yıllık bir kullanımda bir çok entegre sistem yardımı ile, filo yönetimi ve ekonomik sürüş için kullanıcı eğitimi ile sağlanan fayda ile beraber toplam kullanım maliyetini yüzde 4 oranında düşürmektedir. Yeni Stralis’de mükemmel performans ve düşük yakıt tüketimi sağlayan Cursor FPT motor bulunmaktadır. FPT(Fiat Power Train) tarafından tasarlanan ve üretilen SCR(Hi-eSCR) sayesinde yeni Stralis Euro 6 emisyon normlarını EGR kullanmadan karşılayan bir ürün olma özelliğine sahip. FPT’nin yüksek verimli SCR sistemi nitrojen oksid seviyesini yüzde 95 oranında azaltıyor. FPT’nin eşsiz teknolojisi sayesinde yakıt tüketimi artırılmadan nitrojen oksid seviyesi düşürülmektedir. “Gelen talepler üzerine kabin yenilendi”
Bayiler ve müşterilerden gelen geri bildirimler değerlendirildi ve Stralis’in şoför kabini yenilenerek kabin ergonomisi ve konforu geliştirildi. Kabinin dış tasarımında yapılan değişiklikler ile kazanılan aerodinamik sayesinde yakıt tüketiminde azalma sağlanmıştır. Ayrıca ön ızgara tampon ve deflektörler yeniden tasarlandı. Yeni Stralis’de ayrıca yeni geliştirilmiş telematik sistemine, EBS(Fren destek sistemi ile entegre)sistemine, şerit takip sistemine, ESP, Aktif Mesafe takip sistemine, gündüz farlarına, yeni kullanıcı dikkat destek sistemine, ve geliştirilmiş ani fren destek sistemine sahip. Yeni Stralis şoförün sürüş performansını daha da iyileştirmek için şoföre anlık geri bildirimde bulunan “Kullanım sitili değerlendirmesi” ekranı ile donatıldı ve bu sistemin “Ivecconnect Filo” sistemine bağlanması ile filo yöneticileri, şoförün kullanım tarzını uzaktan takip edip değerlendirebiliyor. www.tasimacilar.com 19.09.2012 / 12:51