Yeni Neoplan'ın ilk uzun yol testi yapıldı

Yeni Neoplan'ın ilk uzun yol testi yapıldı

NEOPLAN Yeni Tourliner’ın Türkiye’deki ilk uzun yol test sürüşünü MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu yaptı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun da eşlik ettiği test sürüşünde Yeni Tourliner, Bekiroğlu’ndan tam not aldı.

Antalya’da yapılan Lansman ile ilk kez Türkiye otobüs sektörü ile buluşan ve hayranlık uyandıran NEOPLAN Yeni Tourliner, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu tarafından test edildi. 24-25 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Lansmanı’nda etkileyici şovda aracın tanıtımını da üstlenen Tuncay Bekiroğlu, NEOPLAN Yeni Tourliner’ın Türkiye yollarındaki ilk gerçek test sürüşünü de bizzat gerçekleştirdi. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun da eşlik ettiği Genel Müdür Tuncay Bekiroğlu test sürüşünü, TOPÇAM’a yapılan teslimat sırasında gerçekleştirdi.

Tuncay Bekiroğlu, 420 kilometrelik yolda, Yeni Tourliner’ın tüm özelliklerini test etti

Lansmanda sergilenen özel tasarım ve gold/sarı, yeşil, lacivert renklere sahip ilk üretim Yeni Tourliner’lar, 4 Nisan 2017 Salı sabahı TOPÇAM’a teslim edilmek üzere yola çıktı. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ise 2+1 oturma düzenine sahip otobüslerden yeşil renkli Yeni Tourliner’ın kaptan koltuğuna geçerek, konvoya öncülük etti. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun da eşlik ettiği Tuncay Bekiroğlu; Ankara Akyurt’taki MAN Üretim Tesisleri ile Tokat Otogar’ı arasındaki 420 kilometrelik yolda, ilk üretim Yeni Tourliner’ın Türkiye’deki ilk uzun yol test sürüşünü gerçekleştirdi. Tuncay Bekiroğlu, öğleden sonra saat 15:45’de 3 otobüslük konvoyun Tokat Otogarı’na ulaşmasıyla son bulan test sürüşünde, Yeni Tourliner’ın tek tek tüm özelliklerini bizzat denedi.

Tuncay Bekiroğlu’nu sürücü koltuğunda görmek bizleri duygulandırdı, onurlandırdı

Genel Müdür Bekiroğlu öncülüğündeki Yeni Tourliner konvoyu, Tokat Otogarı’nda TOPÇAM firması ortakları Erkut Dizman ve Olgun Dizman tarafından karşılandı. Tuncay Bekiroğlu’nu sürücü koltuğunda gördüğünde duygulandığını belirten Olgun Dizman, “Ben de Tuncay Bey gibi işime aşığım. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. firmasının Genel Müdürü olarak bizlere olan sevgisi ve verdiği değeri gözler önüne serercesine Türkiye karayollarına ilk kez çıkan NEOPLAN Yeni Tourliner’ı bize teslim etmek üzere bizzat kullanarak, tüm yol boyunca özelliklerini test etmesi; bugünü, hayatımda asla unutmayacağım bir güne çevirdi” dedi.

Her zaman gelişen teknolojileri ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Erkut Dizman ise “Yeni Tourliner’lar, sadece bugünün değil geleceğin de tüm taleplerine cevap veren bir otobüs. NEOPLAN Yeni Tourliner otobüslerini, Türkiye’de ilk kez yollara çıkartarak Tokat halkının ve yolcularımızın hizmetine sunmak bizim için ayrı bir gurur ve onur oldu. Ayrıca otobüsleri Tuncay Bey’in bizzat kullanarak getirmesi ise gerçekten de bizler için çok özel bir mutluluk ve onur kaynağı. Tuncay Bey’in bu jesti aynı zamanda; MAN ve TOPÇAM aileleri arasındaki ebedi dostluğunun ve güvenin bir göstergesi, teminatıdır” açıklamasında bulundu.

Tokat’a bir müşteri teslimatına değil, yaşam boyu dostlarımızı ziyarete geldik

TOPÇAM Turizm ile olan köklü ve güçlü işbirliklerine değinen Tuncay Bekiroğlu da “Tokat’a bir müşteri teslimatına değil, kardeşlerimizi, dostlarımızı ziyarete geldik. Ankara’da üretilen ilk 3 Yeni Tourliner’ı Tokat’ta sizlere, TOPÇAM Ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MAN Ailesi için asıl olanın; yaşam boyu iş ortaklarında memnuniyet yaratmak, onlara fayda sağlamak olduğunu belirten Can Cansu da “MAN ve NEOPLAN olarak estetik ve yüksek nitelikli araçlarımızla olduğu kadar, Ar-Ge’mizle, sunduğumuz Satış Sonrası Hizmetler ve diğer tüm faaliyetlerimizde geleneksel olarak hep bu konuya odaklanıyoruz. TOPÇAM ile MAN arasındaki bu güzel işbirliğinin daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

NEOPLAN Yeni Tourliner test sürüşünde,
Tuncay Bekiroğlu’ndan tam not aldı…

Test sürüşü sırasında NEOPLAN Yeni Tourliner’ın tüm özelliklerini tek tek deneyen, limitlerini zorlayan Tuncay Bekiroğlu, “Aslında henüz planlama aşamasından itibaren Yeni Tourliner’ın tüm özelliklerini detaylarıyla biliyoruz. Ancak buna rağmen Yeni Tourliner’ı bizzat kullanmak, sunduğu benzersiz avantajları sürüş sırasında bizzat yaşamak beni bile heyecanlandırdı, hayran bıraktı. Aracı yol boyunca limitlerinde test etmeme rağmen, 20.8/100 km’lik tüketim değeri çok çarpıcı” dedi.

Yeni Tourliner şimdiden sınıfının lideri Kısa sürede pazarda da zirveye çıkacak

İleri teknolojisi ve üstün nitelikleri ile NEOPLAN Yeni Tourliner’da geleceğin otobüsünü bugünden sunduklarını belirten Can Cansu ise test sürüşü tecrübesi sonrasında “Yeni Tourliner, gerçekten de her açıdan geliştirilmiş, tüm ihtiyaçları karşılayan bir araç. Hem yolcusunu, hem sürücüsünü hem de işletmecisini beklentilerinin de üzerinde mutlu edecek bir otobüs. Bu işin teorisi, katalogda yazılanlar ayrı, otobüsler esas değerlerini yollarda kazanır. Binen yolcuların, kullanan kaptanların, araç ve işletme sahiplerinin verdiği notlar ile o otobüsün pazardaki gerçek konumu ortaya çıkar. Yeni Tourliner’ın kataloğu çok güçlü; ama hem yolcu koltuğu, hem şoför koltuğu tecrübemizle ve yakıt tasarrufunu hesaplamak için kullandığımız basit matematik işlemi ile gürdük ki; tüm beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Üstün nitelikleri ile sınıfında şimdiden elde ettiği liderliğini, kısa sürede yakalayacağı satış başarısı ile otobüs pazarına da taşıyacağına inanıyorum” dedi. 

Estetik ve dinamizmin mükemmel uyumu

Etkileyici tasarımı ve üstün özellikleriyle daha ilk bakışta hayranlık uyandıran Yeni Tourliner, sınıfının üzerindeki estetik, konfor ve ekonomik değerleri ile sektörde yeni standartları belirliyor. Yeni Tourliner, sadece ekstra yüksek seyahat konforu ya da mükemmel iç ve dış tasarımı ile değil aynı zamanda ileri teknolojisi, sağladığı benzersiz ekonomik avantajlar ve güvenlik alanlarındaki yeniliklerle de NEOPLAN ailesinin gerçek bir üyesi olarak yollara çıktı. Olağanüstü konforu, efektif iç dizaynı, birinci sınıf işçiliği ile yolcuları etkileyerek, evlerinde hissetmelerini sağlayan Yeni Tourliner; açık, keskin ve göz alıcı hatlara sahip tasarımı ve bi-xenon farları ile estetik ile dinamizmin mükemmel uyumunu simgeliyor. Gerçekleştirilen etkileyici ve efektif tasarımı ile Yeni Tourliner’ın rüzgar direnci, orta boy bir otomobil olan Volkswagen Sharan’a eşdeğer boyutlara kadar düşürüldü.

Performansta bonkör, yakıtta iyice cimrileşti

Üstün nitelikleri ile standartları zirveye çıkaran Yeni Tourliner, sağladığı yakıt tasarrufu, uzun bakım aralıkları, uzayan parça ve motor ömürleri ile maliyetleri de rakipsiz bir şekilde düşürüyor. MAN TipMatic® – otomatikleştirilmiş 12 ileri Easy-Start şanzımanı ve çevreci 460 hp güç, 2300 Nm torka sahip yüksek performans Euro 6C motoru ile Yeni Tourliner, yakıt cimrisi unvanlı selefine göre yüzde 10 daha da fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Motor ve araçta yapılan geliştirmelerle, bakım ve onarım masraflarını önemli ölçüde azaltan NEOPLAN Yeni Tourliner, geliştirilmiş ve test edilip onaylanmış teknolojisi ile şimdi çok daha güçlü ve çok daha ekonomik.

EfficientCruise & EfficientRoll işbirliği Sürüş konforu ve ekonomisi yaratıyor

GPS desteği ile mevcut seyir kontrol sistemlerinin oldukça gelişmiş şekli olan EfficientCruise®, Yeni Tourliner’da yokuşlu yol şartlarında doğru vitesi belirliyor. Navigasyon sistemine benzer bir şekilde aracın güncel konumu, seyir yönü gibi detayları kayıtlı bir topografik harita üzerinden alan EfficientCruise®, yaptığı hesaplama ile mevcut rotanın yaklaşık 3 kilometre öncesini öngörüp, mevcut rotanın topografik yapısını (iniş – çıkış) analiz eder ve yolun durumuna göre aracın hızını ayarlayarak yakıt tasarrufu olanağı sağlıyor. Yeni Tourliner standartları arasında yer alan bir diğer ileri teknoloji Efficient Roll de, 60 km/h hızlarda %1 ile %3 arası eğimlerde, şanzımanı boş konuma otomatik alarak, aracın momentumundan daha fazla faydalanılmasına imkan vererek, yakıt tasarrufuna önemli katkı sağlıyor.

Daha güvenli, daha büyük, daha hafif

Yeni Tourliner’da standart olarak sunulan 4. Nesil Şerit Takip Asistanı (Lane Guard System IV (LGS IV), ön camda bulunan LGS modülüne entegre kamera ile şeritleri okuyor. 60 km/h hızın üzerinde aktive olan sistem sinyal vererek yapılan şerit değiştirmelerde aktive olmuyor. Aynı zamanda dar yollarda sistem otomatik olarak deaktif oluyor. Acil Fren Asistanı EBA 2 (Emergency Brake Assist) çarpmayı algıladığı durumlarda şoförü uyarıyor ve otomatik olarak frenleme yapıyor. Radar Sensörü, aracın önünde duran veya hareket eden bir cisim algıladığında şoförü görsel ve sesli olarak uyarılmasını sağlıyor.

Tube in Tube Teknolojisi ile olası devrilme anında ECE-R.66’ya oranla %50 daha fazla enerji absorbe edebilen Yeni Tourliner, daha fazla yaşam alanı sağlıyor. 2017 yılının sonunda yürürlüğe girecek olan ECE-R.66.02 yasal yönergesinin yüksek taleplerini daha bugünden karşılayan Yeni Tourliner, yapılan bu geliştirmelere karşın selefine göre 60 kilo daha hafif.

Bagaj hacmini artıran yeni yan duvar yapısı ve kullanıcı dostu hafifletilmiş yeni bagaj kapaklarının yanı sıra Yeni Tourliner’da tekerlek üstü trimler de toplamda 30 santim azaltılarak, daha hacimli bir bagaj bölmesi sunuyor. Yeni Tourliner’da daha kolay açılıp kapanması sağlanan bagaj kapakları da %15 oranında hafifletildi. Yeni Tourliner’da kabin içindeki eşya koyma gözleri de yeniden tasarlandı. Önceki nesline göre 26 cm genişletilerek daha büyük çantaların konulmasına imkan tanıyan Yeni Tourliner’daki eşya gözlerine ulaşım da çok kolaylaştırıldı.

1493025031_tuncay_bekiro__lu_test_s__r_______1.jpg

yeni-neoplan.jpg

1493025027_tuncay_bekiro__lu_can_cansu.jpg

1493025025_tuncay_bekiro__lu_1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.