Yeni Nesil Süt Tankeri Yollarda!

Yeni Nesil Süt Tankeri Yollarda!

OKT Trailer, ülkemize yeni nesil bir araç daha kazandırarak paslanmaz, izolasyonlu Süt Tankeri’ni taşımacılık sektörünün hizmetine sundu.

 OKT, araştırma ve ürün geliştirmeleri sonucu Yeni Nesil, Süt Tankeri’ni üretti ve basın lansmanını 5 – 8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı’nda gerçekleştirdi.

   2015 yılında Türkiye’de ilk defa OKT teknolojisi ile geliştirilen Yeni Nesil Süt Tankeri, şasi üzerinde eski tip birbirinden bağımsız gövdeler yerine yekpare gövdeli olarak üretildi. 7 Bin 780 KG boş ağırlığı olan Süt Tankeri, 28 Bin litre süt taşıyor.

   Süt tankeri ile ilgili 3. Ulusal Süt Zirvesi’nde konuşan OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, Türkiye’ye bir ilki daha kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 1983 yılından itibaren yenilikçi düşüncenin ve inovasyonun peşinden giderek başarıya ulaştıklarını belirten Maraş, “Yeniliğin ve kalitenin izinden ilerleyen firmamız, bugün, 250’ye yakın çalışanıyla sektöre yön veren,  Ar-Ge çalışmaları ile müşterilerini yeni ürünler ile tanıştıran ve ürünlerini dünya standartlarında üretip 29 ülkeye ihraç eden bir konuma ulaştı.” dedi.

   Yeni Nesil Süt Tankeri’nin de OKT’nin araçüstü ekipman ve treyler sektörüne inovatif bakışının sonucu olarak geliştirildiğini söyleyen Maraş, “Süt Tankerimizin üretimini, Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve bu tip taşımalarda, Özel Ekipmanların Kullanımı Antlaşması olan ATP kapsamında gerçekleştirdik. Sütün, insan sağlığına uygun bir şekilde steril ve güvenli taşınması amacıyla tank içerisinde yapılan kimyasal uygulama, pasivasyon ve pickling sayesinde yüzey parlaklığı sağlanırken iç yüzey temizliği ile de sütün tutunması ve bakteri oluşumu engellenmektedir.” dedi.

   Sütün taşınması esnasında ısı değerlerini koruyabilmek için çok hassas çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Maraş, sütün dolum anından boşaltım süresine kadar ısı değerlerinin sabit kalması kapsamında gövdenin izolasyon ile kaplandığını söyledi. Ağırlığı azaltılırken sağlamlık ve mukavemetinin arttırılması için özel tasarım detaylarıyla projelendirilen tankın, paslanmaz çelik malzemeden üretildiğini ifade eden Maraş, “Süt tankeri üretiminde, silindirik ve ana gövde yapısında enlemesine eksiz, yekpare levhalar ve bunların kaynak birleşimlerinde ISO3834 Kaynaklı imalat kalite yeterlilik onayı kapsamında sertifikalı kaynakçılar tarafından ve en uzun kaynak dikiş teknolojisiyle üretildi.” dedi.

   Maraş, Yeni Nesil Süt Tankeri’nde kullanıcı ergonomisinin ön plana çıkarıldığını, dolum- boşaltım sisteminde ve ekipman kullanımında kolaylık sağlandığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

sut-tankeri-003.jpg

 

Yeni Nesil Süt Tankeri’ni Avcı Tarım Satın Aldı

   OKT tarafından üretilen yeni nesil süt tankerini satın alan Avcı Tarım’ın sahibi Ali Rıza Avcı da bir açıklama yaparak, “OKT’nin süt taşımacılığı için geliştirdiği yeni nesil aracının bizler için en büyük avantajı tonaj, piyasada çalışan tankerlere göre her seferinde yaklaşık % 8 daha fazla ürün taşıyoruz, satın almış olduğumuz tanker bu konuda tek. Tank içinin parlaklığı ve iç yüzey temizliği sayesinde iç gövde ve tesisat üzerinde süt tutunmuyor. Tank tüm noktalarıyla kolayca temizleniyor. Şoförlerim de çok memnun, tank tesisatındaki sadelik oldukça kullanışlı. Sütü tanka doldurduğumuz andan tesise ulaştırıp boşalttığımız ana kadar sıcaklığını koruyor. Ayrıca estetikdış görünümü ile de sütün işlendiği sanayi tesislerinde büyük ilgi görüyor. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda süt taşımaktan dolayı bizler de Avcı Tarım olarak büyük mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

   Süt tankerinin hem insan sağlığının korunması hem de daha fazla süt taşınması kapsamında sektöre birçok yenilik sunduğunu sözlerine ekleyen Avcı, zaman içerisinde filolarının tamamını bu yeni tankerler ile değiştirmeyi planladıklarını belirtirken tankı üreten OKT Trailer ekibine de teşekkür etti.

 

‘’Sektörümüzü Geleceğe Taşıyoruz’’

   Lansman sonrasında yönelttiğimiz soruları cevaplayan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, ‘’İki farklı sektörün ortak noktada buluştuğu bir konferanstayız. Son yıllarda tarıma yönelik ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz. Kuşadası’ndaki Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı’nda sergilediğimiz 3 ürün olan; süt, canlı hayvan ve yem taşımacılığına yönelik yeni nesil araçlarımız, Avrupa standartlarında optimizasyonu yapılmış araçlardır. Taşıma sektörünün hizmetine sunduğumuz araçlar ile küresel düzeyde rekabet edebilir araç üstü ekipman ve treyler ürettiğimizi herkese gösteriyoruz. Artan ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikçi araçlar üretirken de her şeyden önemlisi her işi sosyal sorumluluk bilinci ile hayata geçiren bir firmayız. Bu anlayışla hem sektörümüzü geleceğe taşıyoruz hem de ülke ekonomimize katma değer sağlıyoruz.’’ dedi.

 

Yemin Taşınması

   Maraş, dikkat çekmek istediği bir konu olduğunu belirterek; ‘’Yemin taşınması noktasında geri kaldığımızı düşünüyorum.  Mevcut durumda; metal aksamlı olan yerde bulunan yemin içerisine sürtünmeyle metal karışıyor. Metal ile karışan bu yemin hayvanın midesine gitmesi gibi uygunsuz bir durum var. Biz bu konuyu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak maalesef yemin kilo fiyatlarıyla ilgili direkt olarak bir baskı olduğu için yem üreticileri ve süt alımcıları ürünün naklini kendileri yaptırıyor. Üretici durumun paydaş noktası olamıyor. Üretici ya sadece ihtiyacı kadar yem alıyor ya da çuvalla aldığı ürünün hijyenik olduğunu düşünüyor. Bugün konferansta yapılan sunumlarda hayvan ve hayvancılık üretiminin; TKDK’nın vermiş olduğu ivmeler ve kredilendirmelerle 5’li, 10’lu adetlerden çıkarak sanal ortama dönüşme noktasına gittiği görülüyor. Bu duruma direkt etki edebilecek konu ise artık dökme olarak tabir ettiğimiz; yemin silobasa boşaltılarak taşınmasıdır. Üretim adetleri fazla olduğu için tavuk üreticileri bunu uyguluyor. Ancak uygulama büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimine tam anlamıyla nüfus etmiş durumda değil. Hedeflerimiz arasında yem taşınması işleminin ciddi bir noktaya gelmesi yer alıyor. Bu konuda Avrupa’nın oldukça gerisindeyiz.’’ dedi.

 

 ‘’Oldukça Kötü Manzaralarla Karşılaştım’’

   Canlı Hayvan Taşıma Aracı lansmanı yapılmadan önce gerekli pazar analizlerini yapabilmek adına birçok havyan pazarını ziyaret ettiğinin altını çizen OKT Trailer Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Bakırcı, ‘’ Hayvancılıkta gelinen noktada hayvanların nakil araçlarına yüklenmesiyle beraber başlayan olumsuz ve oldukça kötü manzaralarla karşılaştım.

   Özellikle taşımaların yapıldığı ahşap kasalı kamyonlardaki ahşabın ömrünü uzatmaya yönelik zeminde yapılan vernik işlemi ve benzeri farklı kimyasal uygulamaları seyir esnasında hayvanın dışkısıyla temas ettiği anda, ciddi kimyasal gazların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Dolayısıyla hayvan taşıma esnasında bu gazlara maruz kalıyor.

Bir başka olumsuz durum ise; hayvanlar seyir halindeyken araç içerisinde ayakta kalabilmek için büyük mücadeleler veriyor. Eğitimsiz operatörler ve şoförlerin yaptıkları ani frenlerle birbirleri üzerlerine yığılmaları gibi bir durum söz konusu. Bu da hayvan ölümlerine yol açıyor.

okt-canli-hayvan-tasima-araci.jpg

 

‘’Yol Firesinde Yüzde 1 Oranına Kadar Düştük’’

   Yaptığımız araştırmalar üzerine bir hayvanın geçirdiği 10 saatlik yolculukta yol stresine bağlı olarak; yüzde 8-9 oranında kilo kaybına uğradığını gördük. Bu oranlara yol firesi ya da stres kaybı deniyor. OKT Trailer bünyesinde ürettiğimiz Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nın satışını gerçekleştirdiğimiz gerek hayvan sahipleri gerekse nakliye işini gerçekleştirilen kişiler ile yaptığımız analizler sonucunda; yüzde 8-9 oranında olan bu kaybın yüzde 1’lere kadar düştüğünü gördük. Bu durum da hem hayvan sahibinin hem de lojistik firmasının bir nakil esnasında yüzde 8 oranında para kazanması anlamına gelir. Türkiye’de günümüz şartlarında rekabet ve Pazar ortalamasına bakıldığı zaman yüzde 8 ciddi bir kazançtır.

Bununla beraber ürettiğimiz araçta tek seferde 300 hayvan taşınabiliyor. Bu da nakliye maliyetleri anlamında büyük bir kazanç sağlıyor. Ve tüm bunlar hayvanların daha rahat ve güvenli taşınmasına sebep oluyor. ‘’ dedi.

 

 ‘’Geleceğim Benimdir’’ Projesi

   Yapılan lansman sonrasında, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKT Trailer’in işbirliğiyle; Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında destek verilen Aydın Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Basın mensuplarına OKT Trailer’ın yenilediği sınıfta, projenin detayları hakkında bir sunum izletildi. Sunum sonrasında açıklama yapan Aydın Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sami Yavuz, ‘’ Uzun yıllardır hayalimiz olan sektörle işbirliğini konusunda hedefimize ulaştık. Oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu, Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Okulumuzun çevresi, 29 Ekim 2015 tarihinde yaklaşık 120 OKT Trailer ve 50 okul çalışanı işbirliğiyle yenilendi. Biz sadece fiziksel anlamda değişilmesini değil; aynı zamanda meslek liselerine duyulan algıyı da değiştirmek istiyoruz. Bu anlamda OKT Trailer’a çok teşekkür ederiz.’’ dedi.

okul-muduru.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.