Yeni Nokian Weatherproof Dört Mevsim Lastikleri

Yeni Nokian Weatherproof Dört Mevsim Lastikleri

Yeni Nokian Weatherproof, İngiliz Auto Express dergisinin düzenlediği dört mevsim lastikleri testinde ilk sırada yer aldı. Nokian Tyres’ın yeni dört mevsim lastiği kazandığı bu birincilikle, “Auto Express Best Buy 2015” etiketinin de sahibi oldu.

Auto Express, Nokian Weatherproof lastiklerinin teste damga vurmasının en önemli nedenini, kar üzerinde ve derin su birikintilerinde mükemmel yeteneği olarak gösterdi. Yeni yüksek performanslı Nokian Weatherproof, kar üzerinde frenlemede, kar üzerinde çekişte,  derin kar ve su birikintilerinde en yüksek puanları aldı.

   Nokian Weatherproof, kar üzerinde gösterdiği performansla Auto Express, test uzmanlarını bile geride bıraktı. Auto Express yaptığı değerlendirmede; Weatherproof lastiklerinin sunduğu kar üzerinde mükemmel çekiş gücü ve yol tutuşu sayesinde, dönüşlerde ve keskin virajlarda gaz kesmeden ve savrulmadan ilerlemenin mümkün olduğunu belirtti. Nokian Weatherproof aynı zamanda suda kızaklamayı önleyen sırt tasarımı sayesinde derin su birikintilerinde kızaklamada özellikle virajlarda gösterdiği performansla tam not aldı.

   İngiltere’nin en büyük otomobil dergilerinden birisi olan Auto Express, VW Golf ile 205/55R16 ebadında 6 adet premium dört mevsim lastiği test etti. Test edilen lastikler arasında,  Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Pirelli Cinturato AllSeason ve Vredestein Quatrac 5’te bulunmaktadır.

   Auto Express teste ek olarak, dört mevsim lastikleriyle ContiWinterContact TS850 kış lastiğini ve Dunlop Sport BluResponse yaz lastiğini de karşılaştırdı. Her iki karşılaştırmada da Nokian Weatherproof, hem kış lastiği özellikleriyle hem de yaz lastiği özellikleriyle iki lastiği de geride bıraktı.

 

Yıl Boyunca Güvenli ve Konforlu

   Yeni yüksek performanslı Nokian Weatherproof dört mevsim lastik ailesi, sürücülerin her yaz ve kış sezonunda lastik değiştirme derdine son veriyor. Nokian Weatherproof, kış ve yaz lastiğini aynı lastikte birleştirdi.

   Çok fonksiyonlu Nokian Weatherproof ürün ailesi, karda ve erimiş karda güvenli bir sürüş arayan, yazın da verimli ve konforlu sürüş isteyen sürücüler için tasarlandı. Geleneksel dört mevsim lastikleri, aslında bazı kış özellikleri olan yaz lastikleridir. Nokian Weatherproof ise gerçek anlamda kışın kış lastiği özelliği, yazın da yaz lastiği özelliğini bir arada sunmaktadır.

   Türkiye yol ve iklim şartlarına da son derece uygun olan Nokian Weatherproof ailesi, modern binek otomobiller, SUV/4x4 ve kamyonet, minibüs, panelvan gibi ticari araçlara uygun ebatlara sahiptir. Tüm ebatlardaki lastikler, lastiğin kış kullanımı için resmi onaylı olduğunu gösteren “Kar Tanesi” sembolüne (3PMSF) sahiptir.

   Binek otomobiller için ebat seçenekleri 13 inçten 18 inçe kadar tüm ebatları içermektedir. SUV sınıfı daha büyük araçlar için ise ebat seçenekleri 16 ile 18 inç arasında değişmektedir. Yıl boyunca her mevsimde kullanılmak için tasarlanan bu modern ürün ailesi için hız endeksleri T, H, V ve A'dır. Ebatların büyük kısmı, en yüksek yük kapasitesini gösteren XL işaretine sahiptir. Kamyonet, minibüs, panelvan gibi ticari araç ebatları 14 ile 16 inç arasında değişirken, hız endeksleri N, R ve T’dir. Yeni Nokian Weatherproof C ailesi, kullanım amacına ve taşınacak yüke göre iki farklı sırt deseni sunmaktadır. Yeni Nokian Weatherproof ürün ailesi, dört mevsim lastik segmentinde pazardaki en geniş ürün gamlarından birine sahiptir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.