Yeni Teknoloji Platformu Opteam ile GEFCO Yüzde 7 Tasarruf Etti

Yeni Teknoloji Platformu Opteam ile GEFCO Yüzde 7 Tasarruf Etti

GEFCO Grup, IT danışmanlık şirketi CEREZA ile birlikte geliştirdiği Opteam platformunu hizmete sundu.

Sistemdeki diğer yazılımlarla çalışabilirlik özelliğine sahip Opteam, karayolu taşımacılığına yönelik nakliyeleri optimize etmeyi ve rekabet avantajlarını artırmayı amaçlıyor ve yaklaşık yirmi ülkede kullanılacak.

Opteam, TOSCA programlarından biri

Opteam, 4 bölümden oluşan ve 3 yıl sürecek sisteme kurulum süreci 2014’ün sonunda tamamlanacak olan TOSCA programının bölümlerinden biri. TOSCA’yı oluşturan bölümler arasında taşıyıcı firmaların yönetimi için kullanılan CMS (Taşıyıcı Yönetim Sistemi), nakliye haritalarının çıkarılması ve optimizasyonu için kullanılan Opteam, veri toplama için farklı yazılımlar (grupaj operasyonları için CADIS ve LOT için çeşitli araçlar), son olarak da sipariş takibi ve yönetimi için diğer programlarla birlikte çalışabilir özellikli müşteri platformu yer alıyor.

Karayolu taşımacılığı akışlarının haritası çıkarılıyor

Karayolu taşımacılığı güzergah analizi, belirli bir müşteri ya da taşıyıcı firmanın spot veya düzenli nakliyeleri için coğrafi bölgelere göre gerçekleştiriliyor. Güzergahları ekran üzerinde görüntülemek bir bölge ile diğer bölge arasındaki dengesizliğin nereden kaynaklandığının hızlıca tespit edilmesini mümkün kılıyor. Sorun belirlendikten sonra GEFCO sorunu gidermek ve nakliyeleri optimize etmek için gerekli önlemleri öncelik sırasına göre belirleyip uygulayabiliyor. Özellikle de gidiş-dönüş nakliyelerde, dönüş nakliyelerinin doluluk oranlarının sistematik olarak artırılmasında fayda sağlıyor.

Farklı coğrafi bölgelerde çalışanlar arasında koordinasyonu sağlıyor

Opteam farklı coğrafi bölgelerde çalışan GEFCO çalışanları arasında bilgi alışverişini de kolaylaştırıyor ve çözümlerin birlikte geliştirilmesini mümkün kılıyor. Çözümün içerdiği çeşitli optimizasyon uygulamalarının kullanılmaya başlanması ile GEFCO’nun uygulamanın organizasyon yapısını yeniden değerlendirmesi gerekti ve “güzergah optimizasyon” görevinin oluşturulmasına neden oldu.

‘Maliyetlerimiz yüzde 7 oranında düştü’

‘2013 senesinin başında tüm Avrupa ağımızın sistemlerine kurulmasından bu yana Opteam portalı; gidişte dolu, dönüşte boş olan nakliye operasyonlarını sistematik olarak azaltmak için nakliyeleri hem gidişte hem de dönüşte dolu olacak şekilde ayarlamamıza yardımcı oluyor’ diyen GEFCO Grup’un Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Karayolu Taşımacılığının Optimizasyon Çalışmaları ve Geliştirilmesinden Sorumlu Direktörü Artem Mardian; ‘Bu kapsamda 90 operasyonu bu şekilde gerçekleştirdik ve maliyetlerimiz yüzde 7 oranında düştü’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.