Yeni Volvo FM, 2013’te Avrupa yollarında

Yeni Volvo FM, 2013’te Avrupa yollarında

Yeni Volvo FM, gelişmiş sürüş özellikleri ile nakliye şirketlerinin verimliliğine katkı sağlıyor. Ayrıca yeni volvo FM, direksiyonu ve yol tutuşu yepyeni bir düzeye taşıyarak verimliliğe yeni bir boyut kazandırıyor.

Yeni Volvo FM’in gelişmiş sürüş özellikleri arasında devrim niteliğindeki Volvo Dinamik Direksiyon ve şaside yapılan üstün yenilikler bulunuyor. Bunun yanı sıra yeni FM, taşımacılık firmalarının nakliye verimliliğine ve işletme maliyetlerine odaklanan yeni teknoloji ve yeni servisler sunuyor.

Volvo Dinamik Direksiyon, gelişmiş ön ve arka süspansiyon ve yeni motor bağlantıları, yeni Volvo FM’in mükemmel sürüş özelliklerine katkı sağlayan ürün iyileştirmeleridir. Yeni FM’in geliştirilmesi aşamasında Volvo Kamyon'un şasi uzmanları ayrıca ağırlık optimizasyonuna da odaklandı.

Nakliyeciye maksimum işletim süresi ve minimum yakıt maliyeti sunduklarını belirten Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “Tüm Volvo FM modellerinde ağırlığın önemli ölçüde azaltılması, müşterilerin öngörülebilir ve güvenli sürüş özelliklerine sahip hafif kamyon tercih ettikleri tanker ve ağır yük taşımacılığı gibi ağırlığa duyarlı segmentlerde Volvo FM'i çekici kılıyor” dedi.


Yeni Volvo FM, Avrupa’daki müşteriler için 2013'ün Eylül ayında üretilmeye başlanacak.

Benzersiz sürüş sistemi

Volvo Dinamik Direksiyon, direksiyon dişlisinde bulunan elektronik kontrollü elektrik motorunu hidrolik direksiyon ile birleştiriyor. Bu özellik, kamyon sürücülerine bir takım avantajlar sağlayarak geri viteste kendisini otomatik olarak ortalıyor. Sistem, fazla eğimli yollarda ve yan rüzgarda dengeyi otomatik olarak sağlayarak sürücünün direksiyon simidine asılmadan düz ileri gidebilmesine olanak tanıyor.

Üç yönlendirmeli aks

Bir başka yeni özellik ise, tridem akslı 8x2’de biri önde ikisi arkada, iki ön akslı 8x2’de ikisi önde biri arkada olmak üzere üç adet yönlendirmeli aks bulunmasıdır.

Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta ise, “Bu, ürün toplamaya giderken geçilen çiftlik avlusu gibi dar alanlarda kamyon tekerleklerinin yol yüzeyinin dışına çıkmasına gerek kalmadan daha dar bir dönme dairesi sağlıyor” şeklinde açıklama yaptı.

I-See yakıt tasarrufu sağlıyor

Volvo Kamyon, müşterinin nakliye masraflarını azaltmak üzere tasarlanmış yeni teknolojiler ve hizmetler sunuyor. I-Shift şanzımanına eklenen I-See teknolojisi, güncellenmiş hali ile yeni Volvo FM'de de bulunuyor. Öncelikli olarak uzun yol taşımacılığı uygulamaları için geliştirilen I-See, yüzde beşe kadar yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. I-See teknolojisi, kamyonun ilerlediği yolların topografik bilgilerini elektronik olarak kaydediyor.

I-See Geliştirme Müdürü Anders Eriksson ise konuşmasında, “Geliştirilmiş versiyonda, diğer araçların bilgilerini de önceden indirebilmek mümkün. Bu da, I-See'nin bilinen bir yolda araç kullanan sürücüye ilk andan itibaren avantaj sağlayacağı anlamına geliyor” dedi.

Euro 6 motorlarının tüm modelleri

Yeni Volvo FM, 11 ve 13 litrelik motorların tüm seçenekleri ile piyasaya sürülüyor. Tüm motor seçenekleri 2014'ün başında yürürlüğe girecek olan Euro 6 gerekliliklerini karşılıyor. D13 motorda 420 ila 500 beygir gücü arasında seçenekler mevcut. D11'in güç aralığı ise 330 ila 450 beygir arasında. Volvo Kamyon Motor Ürün Müdürü Astrid Drewsen, “Seçici Katalitik İndirgeme (SCR) teknolojimizi daha da geliştirdik. Yeni Euro 6 motorlar, yüksek yakıt verimliliği ile birlikte mükemmel performans sağlıyor” şeklinde konuştu. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.