Yeni Volvo FM’nin kabin sistemi sürücüye özel

Yeni Volvo FM’nin kabin sistemi sürücüye özel

Yeni Volvo FM’de, sürücülerin günlük çalışma koşulları dikkate alındı ve kabin şaside daha alçak bir konuma yerleştirildi. Böylece, hem kabine iki basamakla giriş mümkün oluyor, hem de sürücüye daha net bir görüş sağlanıyor.

Yeni Volvo FM, sürücülerin günlük çalışma koşulları dikkate alınarak geliştirildi. Ortaya modern tasarıma sahip, gerekli tüm fonksiyonların kolaylıkla erişilebilir olduğu verimli, ergonomik güvenli bir çalışma ortamı çıktı.

Yeni FM kabini yüksek mukavemetli çelikten üretiliyor

Tıpkı Volvo FH’da olduğu gibi, yeni FM’de de Volvo'nun klasik iron markı ön camın altına yeni bir konuma taşındı. Kabinin ön üst bölümü kolayca açılabilen tek bir parçadan oluşuyor. Ön bölümde pratik bir tutamak bulunuyor. Izgaranın alt bölümü dışarıya doğru çekilerek bir basamak haline getirilebiliyor. Bu sayede, ön camı temizlemek gibi işler daha da kolaylaşıyor. Ayrıca birinci sınıf kaliteyi ve mümkün olan en güvenli çalışma ortamını sağlamak amacıyla yeni FM kabini güvenlik normlarına göre test edilmiş yüksek mukavemetli çelikten üretiliyor.

Rikard Orell :”Daha alçak ve yere daha yakın”

Yeni Volvo FM’nin yenilenmiş kabini ile ilgili olarak konuşan Volvo Kamyon Tasarım Müdürü Rikard Orell “Kabin, güçlü Volvo kimliğini yansıtan modern bir görünüme sahip. Daha alçak ve yere daha yakın görünüyor. Arkaya eğimli, yuvarlatılmış köşeler aerodinamik verimliliği yansıtıyor” şeklinde açıklama yaptı.


 

Yeni Volvo FM’nin kabini

“Amacımız, müşterilerimize en iyi sürücüleri çekmelerine yardımcı olacak bir çalışma ortamı yaratmaktı” diyen Volvo Kamyon Kabin Ürün Müdürü Ulf Andreasson ise konuşmasında “Yeni FM kabini ile sürücülere tüm düğme, kontrol ve fonksiyonların kolaylıkla erişilebildiği iyi tasarlanmış ve mantıklı bir çalışma ortamı sunuyoruz” diyerek araçla ilgili bilgi verdi ve “Yeni koltuk ileriye doğru dört derece daha fazla eğilebilir ve arkalık artık 10 mm daha ince. Bu özellikler, tüm uzun boylu sürücülere daha fazla koltuk ayarlama aralığı ve daha iyi bir sürüş pozisyonu sunuyor. Kontak anahtarının gösterge paneline yerleştirilmesi sayesinde sürücünün bacak alanı artıyor. Ayrıca, yeni koltuk tasarımı, daha iyi bel ve yan desteği sağlıyor. Hız sabitleyici, telefon, Dynafleet ve navigasyon cihazı gibi bazı fonksiyonlar için direksiyon simidinde entegre kontroller bulunuyor. Esnek anahtar modülü ise pek çok kontrolü bir arada barındırabiliyor. Bunlardan biri, I-Shift şanzımanı koltuğun arkasındaki geleneksel vites kontrolünden değil, dört düğme üzerinden yönetebilme seçeneği olarak ön plana çıkıyor” dedi.

Yeni Volvo FM sürücüyü tehlikeye karşı uyarıyor

Yeni Volvo FM'e radar-kamera bazlı sürücü yardım sistemi, Önden Çarpışma Uyarısı donanımı da eklenebildiğini söyleyen Volvo Kamyon Trafik ve Ürün Güvenliği Direktörü Carl Johan Almqvist, “Bu sistem öncelikle sürücüyü uyarıyor. Çoğu durumda bu uyarı, ciddi bir kazayı önlemek için yeterlidir. Ön alt koruma, daha hafif bir araçla çarpışma halinde darbenin etkisini büyük ölçüde azaltmak üzere tasarlanmış hafif bir yapıdır” şeklinde konuştu.


 

Samuel Merdal :“Kablosuz uzaktan kumanda”

Volvo FM’in sürücünün işini kabin dışında da kolaylaştıracak bir sistemle donatılabileceğini açıklayan Volvo Kamyon Elektrik Elektronik Ürün Müdürü Samuel Merdal, “Kablosuz uzaktan kumandamız ile sürücü, kargonun ağırlığını ve yük platformuna nasıl dağıtıldığını hemen görebilir. Uzaktan kumanda, ayrıca, kabine sürekli girip çıkmadan pek çok işlemin kabin dışından yürütülmesini de mümkün kılıyor” şeklinde ifade etti.

Yeni bir cep telefonu uygulaması ile uzaktan kontrol

Avrupa’daki müşteriler için 2013 Eylül ayında üretilecek olan yeni Volvo FM’de sürücüler için bir başka yararlı yeni özellik ise kamyonun bazı fonksiyonlarını her yerden kontrol edebilmeyi ve izleyebilmeyi mümkün kılan “My Truck” cep telefonu uygulamasıdır. Uygulama şunları kapsıyor:

• Isıtıcının uzaktan etkinleştirilmesi. Kamyon, bir park ısıtıcısı donanımına sahipse, uygulama ile direkt ya da zaman ayarlı olarak çalıştırılabiliyor.

• Akü ve bazı farların durumlarının yanı sıra dizel, AdBlue, motor yağı, soğutucu ve yıkama suyunun seviyeleri gibi sürücünün birçok bilgiye erişimini sağlayan bir “gösterge paneli.”

• Kamyon kapılarının kilitli ya da açık olduğuna ilişkin bilgi.

• Alarm durumu. Alarm etkinleştirildiyse, sürücü cep telefonu yoluyla uyarılıyor.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.