Yeni Volvo FMX’in kabini yenilendi

Yeni Volvo FMX’in kabini yenilendi

2013 yılında Avrupa’da yollarında kullanılmak üzere üretimi başlayan Yeni Volvo FMX, ergonomik olarak geliştirilmiş iç mekan, çok sağlam ve güçlendirilmiş bir kabin sunuyor.

Yeni Volvo FMX’in kabini, mümkün olan en güvenli çalışma ortamının sağlandığından emin olmak üzere dünyanın en sıkı güvenlik normlarına göre test edilmiş yüksek mukavemetli çelikten üretiliyor. Ön yapıdaki tüm bileşenler, sağlamlık ve dayanıklılığı desteklemek üzere yeniden tasarlanarak sunuluyor.

Yeni FMX’in kabiniyle ilgili olarak konuşan Volvo Kamyon Tasarım Direktörü Rikard Orell, “Kabinin şasiye göre alçak konumu, üstün bir yakın görüşün yanı sıra kabine rahat giriş çıkış yapılmasını da sağlıyor. Böylece araç hasarı riskini azaltıyor ve kamyona yakın mesafede çalışan kişiler için yüksek güvenlik sunuyor. Tıpkı Volvo FH ve FM’de olduğu gibi, Volvo'nun klasik Iron Mark’ı ön camın altına yeni bir konuma taşınıyor. İnşaat kamyonlarında Iron Mark daha büyük, çapraz çubuk daha geniştir ve renk kodu siyah fona uyacak şekilde seçilmiştir. Izgara tasarımına pratik bir tutamak yerleştirilmiştir" şeklinde açıklama yaptı.


Kabinin güç ve dayanıklılığını arttıran bazı özellikleri:

• Tampon, daha da kuvvetli bir tasarıma sahip. Üç parçalı tampon ünitesi, 3mm kalınlığındaki çelikten üretilmiş iki ayrı köşe ile bunların arasında kalan yukarı doğru kıvrık orta bölümden oluşuyor. Katlanarak kullanışlı bir basamak haline gelen orta bölüm, düşük hızda gerçekleşen darbeleri daha yumuşak karşılayan elastik ve çatlamayan bir materyalden üretiliyor.

• Tamponun üzerinde, 32 tonluk bir kütleyi çekebilecek şekilde tasarlanmış dökme demirden bir çeki demiri bulunuyor.

• Farklı ve köşeli çizgileri ile yeniden tasarlanan farlar, çok daha sağlam görünmekle birlikte, gelişmiş bir aydınlatma performansı sunuyor. Tasarımları, bu kamyonların yeni Volvo kamyon ailesinin diğer üyeleri ile olan bağlarını daha da güçlendiriyor.

Gelişmiş sürücü pozisyonu

Yeni Volvo FMX'in kabin iç mekanı, sürücüye rahat ve ergonomik bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla baştan aşağı yeniden tasarlandı. Kabin, önceki modelle karşılaştırıldığında sürücüye daha fazla boş alan ve saklama bölmesi seçeneği sunuyor.

Sürücü, daha iyi bir sürüş ara yüzünün avantajlarından yararlanıyor. Arkalığı eskisine göre 10 mm daha ince olan yeni koltuk, ileriye doğru dört derece daha fazla eğilebiliyor.

Direksiyon simidi kontrolleri ve eğimli gösterge paneli

Direksiyon simidi, hız kontrolü, telefon, navigasyon cihazı gibi pek çok fonksiyonu yöneten entegre kontrol düğmeleri ile donatılıyor. Siyah renkte tasarlanmış yeni gösterge paneli, artık sürücüye doğru daha da eğimli. Kontak anahtarı, sürücüye daha fazla bacak uzatma alanı bırakmak üzere ön konsola yerleştirilmiştir. Geniş entegre bilgi ekranı gibi önemli donanımlar, erişim kolaylığı sağlamak üzere anahtarın hemen sağ tarafına yer alıyor. Eğimli bölümün sağ tarafında birçok kontrolü barındıran çok yönlü bir modül bulunuyor. Kullanımı oldukça kolay olan klimadan gelişmiş buz çözme fonksiyonları sayesinde yüksek verim alınıyor.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.