Yeni Volvo FMX’ler Bauma Fuarı’nda tanıtıldı

Yeni Volvo FMX’ler Bauma Fuarı’nda tanıtıldı

Otomotiv sektöründe yıllardır sağlamlık, konfor ve kalite denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Volvo markası, ileri teknolojiyi, yılların birikimi ile buluşturdu ve oraya yeni Volvo FMX’ler çıktı.

Üstün yol tutuş ve sürücü konforu standartlarını yükselten yeni Volvo FMX’ler, Münih’te düzenlenen Bauma 2013 Fuarı’nda görücü karşısına çıkardı. Yeni FMX’ler, Volvo Kamyon inşaat segmentinde yeni bir dönemin kapılarını da aralamış oldu.

Volvo Kamyon’un ağır inşaat işleri için özel olarak geliştirdiği modeli yeni FMX, Bauma 2013 Fuarı’nda tanıtıldı. FMX, tamamen yeniden tasarlanan kabini, yeni havalı süspansiyon sistemi, arttırılmış yerden yüksekliği ve manevra kabiliyetini iyileştirmek üzere geliştirilen devrim niteliğindeki Volvo Dinamik Direksiyon sistemi gibi yeniliklerle donatıldı.

‘Dünyanın en iyi ve en güçlü inşaat kamyonu’

Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, Bauma’da gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “FMX’in sağlamlık ve yol tutuş anlamında geliştirdiğimiz son teknoloji ürünlerdir. Kendi segmentinde standarları yeniden belirleyen yeni FMX için dünyanın en iyi ve en güçlü inşaat kamyonu olduğunu ifade etti.

Volvo FMX’lerle daha rahat bir sürüş

Volvo Dinamik Direskiyon Proje Müdürü Gustav Neander bu yeni teknoloji ile ilgili olarak, "elektrik motoru düşük hızlarda sürücünün kaslarına binen yükü ortadan kaldırıyor. Böylece, sürücü rahatlıyor ve kamyonu kaslarında herhangi bir gerilme olmaksızın zahmetsizce kullanıyor" diyor.

Yeni Volvo Kamyonlar yalnızca inşaat sektörü için tasarlandı

Yapılan tanıtımda söz alan Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta ise bu konfor ve teknoloji eserleri hakkında şu yönde bilgi verdi: "yeni şasi ve yürüyen aksam, inşaat müşterilerimiz için en öncelikli konular arasında yer alıyor. Yeni havalı süspansiyon, diğer segmentlerden bağımsız olarak sadece inşaat işlerine yönelik olarak tasarlandı.

Havalı arka süspansiyon, kamyon boş veya yüklü de olsa yüksek konfor ve sağlamlık sunuyor" dedi.

Yeni araçların hareket kabiliyetleri arttırıldı

Yeni Volvo FMX araçlar ayrıca süspansiyon sistemi, otomatik sürüş yüksekliği kontrol özelliği ve 300 milimetrelik yerden yükseklik mesafesi ile mükemmel bir hareket kabiliyeti sağlıyor. Havalı süspansiyon, 4x2, 6x2 ve 8x4 aks konfigürasyonları ile kullanılabiliyor. Ayrıca viraj demiri bocide yer aldığından, araç mükemmel bir stabilizeye sahip oluyor. Aynı zamanda kamyonun en son aksının arkasında korunmamış hiçbir süspansiyon bileşeni bulunmuyor.


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.