“Yeşil” ulaşımın gelişimi kimya laboratuvarlarında başlıyor

“Yeşil” ulaşımın gelişimi kimya laboratuvarlarında başlıyor

Sürdürülebilir yani doğal kaynaklarla ve iklimle dost ulaşımın dünyanın dört bir yanında hayata geçebilmesi için özel kimyasalların ve teknolojilerin kullanılması gerekiyor.

Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen 65. Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA) öncesinde LANXESS Yönetim Kurulu Üyesi Dr. WernerBreuers, Daha hafif ve verimli otomobiller üretilmesinin anahtarının kimyasal maddeler oluşturulduğunu söyleyerek “Bu nedenle biz de şirket olarak daha hafif parçalar üretmeye olanak tanıyan yüksek teknolojili termoplastik sistemleri ve yakıt tasarrufu sağlayan düşük yuvarlanma dirençli lastiklerin hammaddesini oluşturan yüksek performans kauçukları geliştirmek için sistematik bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


LANXESS’in “yeşil” ulaşım alanındaki uzmanlığını gösteren bir diğer örneğinin ise düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerin üretimine yönelik yüksek teknolojili kauçuklardan oluştuğunu belirten Werner Breuers, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Kauçuk ürünlerimiz, lastiklerin yuvarlanma direncini azaltıyor. Böylece otomobillerin yakıt tüketiminin yüzde 5 ile 7 oranında düşmesine ve karbon salınımının azalmasına olanak tanıyor. Söz konusu yeşil lastikler, mevcut araçlarda kullanılmalarıyla şimdiden iklim koruma faaliyetlerine önemli derecede katkı sağlıyor. Sunduğumuz kauçuk ürünlerini ve katkı maddelerini temel alan lastik geliştirme konseptimiz, kendi alanında AB’nin zorunlu lastik etiketleme sisteminde AA derecelendirmesini almasıyla dünyada tek olma özelliğini taşıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.