Yetkili Satıcılık Gelecek Vaat Ediyor

Yetkili Satıcılık Gelecek Vaat Ediyor

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği, otomotiv sektöründe son gelişmelerin değerlendirildiği “Diyalog” bölge toplantılarının 20’ncisini Erzurum’da gerçekleştirdi.

Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Otomotiv Perakendecileri’nin katıldığı toplantıda OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan,sektördeki son gelişmeleri değerlendirirken, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da bir konuşma yaparak yetkili satıcılara seslendi.

 

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Z. Alp Gülan da toplantıda yaptığı konuşmada ekonomik ömrünü tamamlamış araçların dönüştürülmesinin çevre ve güvenlik açısından büyük yararlar sağlayacağına işaret etti. Gülan, Türkiye’de trafiğe kayıtlı otomobil ve hafif ticari araçların ortalama yaşının 12,hatta ağır vasıtaları dahil ettiğimizde bu rakamın 16 olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Batı Avrupa ülkelerinde ortalama araç yaşı 7’dir. Türkiye’de 20 yaş üstünde 1.650.000 adet otomobil ve 230.000 adet hafif ticari aracımız vardır. 20 yaş ve üstü eski teknoloji araçların CO2 salımı 220 gr/km iken yeni nesil araçlarda ortalama oran 130 gr/km’dir. Eski araç parkımızın çevreye verdiği hasar ise 550 milyon ağacın bir yılda temizleyebileceği kadardır. Bu da 200 Belgrad Ormanı’na eşdeğer bir rakamdır. Avrupa’da hava kirliliğini temizlemek için araç başına harcanan rakam 8 bin 494 Euro’dur. Şu anda devlet bu rakamın yarısını dönüşüm için harcasa eski teknolojiye sahip birçok araç trafikten çekilebilecektir.Çevre için yapılabilecek en büyük desteğin bu olduğu kanaatindeyiz.”

Toplantıda yetkili satıcılara seslenen Ali Koç, Türk ekonomisinin dünyadaki büyük krize ve yakın coğrafyamızdaki sıkıntılara rağmen önemli önlemler alacak kadar etkilenmediğini belirterek “Ekonomimiz yaşanan dalgalanmalardan etkilenmeden yoluna devam ediyor ve ekonomimiz sağlam temellere dayanıyor” dedi. Yetkili satıcılara da seslenen Ali Koç, otomotiv sektörünün son 20 yılda teknolojik olarak önemli mesafeler kaydettiğini, ülkemizde de sektörün geleceğine güvendiğini ve yetkili satıcılık mesleğinin öneminin altını çizerek “Gelecek vadeden yetkili satıcılıkların nitelikli insan gücü yetiştirmelerinin öneminin altını çizdi ve bu yöndeki eğitimlerin artırılması gerektiğini” belirtti. Kurumsallaşma ile ve gelecek kuşaklara iyi eğitim vermek sureti ile, iş ortaklarımız bu mesleği ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu. Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, aile şirketlerinde kurumsal yapılaşmanın da önemli bir konu olduğunu kaydederek “Aile şirketleri profesyonel anlamda kurumsallaşmalıdır. Bu durum  aile şirketlerinin yararına olacaktır” diye konuştu.

 

oyder-bolge-toplantisi---erzurum.jpg

 

 

ford-otosan-yon.-kur.-bsk.-ve-koc-holding-yon.-kur.-bsk.-ali-koc-ve-oyder-yon.-kur.-bsk.-z.-alp-gulan.jpg

 

 

ali-koc-oyder.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.